WEEKENDTIP: vlak voor kerst

Twee hele dagen vrij, donderdag begint de kerststress. Zorg nu alvast voor wat voorbereidingen, dan kun je rustig de kerstdagen beginnen!

Niets is zo akelig als kerststress. En dat terwijl je drie dagen vrij bent! Maar wel drie dagen die in het teken staan van overheerlijk zelfgemaakt eten, er op je best uit zien en familie, stuk voor stuk stressfactoren. Het weekend voor kerst kun je dan ook het best gebruiken als voorbereiding! Dit moet je doen vlak voor kerst.

het diner

Probeer vast je gerechten uit. Er is niets zo vervelend als een mislukt hoofdgerecht op kerstavond. Een pizza is toch niet echt het beoogde kerstdiner. Zorg daarom dat je ruim van tevoren je gerechten hebt geprobeerd. Of ga voor verschillende lekkere hapjes die je allemaal al onder de knie hebt.

 

Uiterlijk

Geef jezelf een mini make-over.  Bedenk vast wat je aan wilt trekken met kerst, ga naar de kapper of geef zelf je haar een nieuw kleurtje. Probeer ook vast wat kapsels uit! Neem hier gerust de tijd voor. Epileer ook je wenkbrauwen alvast en stap eens onder de zonnebank. 

 

gezellig Huis 

Maak je huis kerst-af. Waarschijnlijk heb je de kerstboom al een tijdje staan, maar heb je ook een gezellig kerststukje op de tafel staan? Ook lichtgevende letters staan super sfeervol. Denk ook aan de buitenkant: heb je een boompje in je tuin? Hang ook daar lichtjes in!

 

Kadootjes kopen

Hebben jullie een echte kerstavond met kadootjes? Of wil je gewoon dat er iets leuks onder de kerstboom ligt? Verzamel dit dan niet op het allerlaatste moment. Dat staat toch ook fantastisch: een stapel kado's onder de boom!

 

bezoek-ready

Komt de hele familie bij jou eten? Heb je dan wel genoeg borden, bestek en wijnglazen? Verzamel deze dit weekend alvast, een stress-factor minder!

 

Vermaak

Plan alvast de dagen in. Heb je leuke spelletjes in huis? Zijn er kinderen die vermaakt moeten worden? Als je de spullen hiervoor alvast klaar hebt liggen, is dat een stuk prettig dan wanneer je op eerste kerstdag op zolder staat om dat ene spelletje te zoeken.

Heb jij nog handige tips voor ons? Laat het ons weten in een reactie!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

16 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!