De kunst van het stralen - Leer genieten en vind jezelf!

Er altijd uit zien alsof je net verliefd bent geworden, het kan!

“Iedereen krijgt zijn of haar portie ongeluk op zijn pad, maar hoe ga je hiermee om? Hoe komt het dat sommige mensen blijven stralen?” Dit vroeg Marlys Stradmeijer zich af. Ze heeft hierover een boek geschreven en TPY kreeg tips om te gaan stralen!

Dromen komen uit

“Na een carriere als communicatiemanager, ben ik nu acht jaar loopbaancoach. Mijn missie was – en is nog steeds – om mensen te helpen met stralen”, vertelt Marlys Stradmeijer, die samen met filosofe Marlou van Paridon De Kunst van het stralen schreef. Acht jaar geleden had de 46-jarige Marlys het idee om stralende mensen te interviewen. “Jeetje, nu het boek er eindelijk is, is het een droom die uitkomt!”

De kunst van het stralen omvat twaalf interviews met bekende Nederlanders en een aantal gesprekken met onbekende landgenoten. Humberto Tan, Anita Witzier en Epke Zonderland zijn onder andere geïnterviewd over hun genietmomentjes. “De boodschap van het boek is simpel: iedereen kan stralen!” Helaas bestaat er geen knopje waar je op drukt en waar je meteen van gaat stralen. “Jammer genoeg niet, maar er zijn wel bepaalde handvaten die je kunt gebruiken.” De interviews zijn bedoeld om mensen een inzicht te geven in wat anderen laat stralen. Dat zijn vaak kleine dingen.

Wees niet bang

Er staan bovendien 12 inzichten in De kunst van het stralen, één daarvan is durven te falen. “Je moet niet bang zijn om op je bek te gaan”, vertelt Marlys. “Zo hebben wij een vrouw geïnterviewd die haar angst overwonnen heeft door stappen te nemen zonder bang te zijn om te falen!” Het motto van Pipi Langkous uit de film ‘Pipi zet de boel op stelten’ (1970) komt ook terug in het boek: “Het maakt niet uit welke weg je kiest, ergens komen wij altijd wel!” Zo moet je ook denken, volgens de schrijfster.

Innerlijk handschrift

Wat ook belangrijk is dat je ‘durft te zijn’. “In het woord zijn, zit al zoveel lading. Maar het gaat om het gebruik van je intuïtie, blijf dat denken.” Als je het moeilijk hebt, stel jezelf de vraag waar je mee bezig bent. Waarom gebeurt dit? Waarom overkomt mij dat? Pak een pen in je ‘slechte hand’ (dus de hand waar je normaal gesproken niet mee schrijft) en schrijf op waar je mee zit. “Dit is je innerlijke handschrift en zo trigger je de andere hersenhelft. Hierdoor kun je creatiever oplossingen bedenken”, vertelt Marlys.

Accepteer jezelf

Marlys houdt geheim wat haar favoriete interview is. “Alle interviews zijn mij dierbaar! Ik vond de energie van Giel Beelen heel mooi. Hij was helemaal zichzelf. ” Een ander voorbeeld is de DJ en voormalig judoka Dennis van der Geest. Hij heeft geleerd om zijn zenuwen en angst voor een wedstrijd te accepteren. Dat geeft hem alle ruimte om zich helemaal te concentreren op zijn wedstrijden. Hoe kun je stralen? “Geniet van het moment, zet je zintuigen open, geef complimentjes aan mensen. Maak tijd vrij voor die kleine genietmomentjes zoals op de bank zitten met je kinderen. Maar accepteer vooral dat je niet perfect bent en maak het luchtig!”

Zo doe je dat!

  • Ga de natuur in! Maak een stiltewandeling van twintig minuten. Dat helpt je bij het ordenen van je gedachten.
  • Zet je zintuigen open, dus let op wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Dat helpt je echt in het moment te zijn en je batterij op te laden.
  • Wees niet bang om te wensen. Als je iets heel graag wilt, ga er dan voor!
  • Luister naar de signalen van je lichaam en handel ernaar. Voel je je moe of futloos, luister dan naar je buikgevoel.
  • Praat met mensen over stralen. Let vooral op wanneer ze stralende ogen krijgen. Zo leer je meer over wat JOU doet stralen!

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!