Vind het geluk in jezelf in zes stappen!

Vind het geluk in jezelf in zes stappen!

Omdat geluk vanuit jezelf moet komen.

Obstakels, verdriet, vernederingen.. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Maar het gaat erom hoe je ze overwint; hoe verander je verdriet in geluk en vernederingen in successen? De zoektocht naar geluk begint bij jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Nee, want met deze zes tips staat niets jou in de weg voor een gelukkig leven!

Laten wij er even over praten. Wat kun je doen om je geluk te vinden? Begin met jezelf: leer om van jezelf te houden, blijf vooruit kijken en streef naar de beste versie van jezelf. 

Vind het geluk in jezelf!

1. Me-time!

Iedere keer denk je: nog even dit afmaken of nog even dat doen.. Vergeet tussendoor niet om tijd voor jezelf te nemen. Ga op de bank liggen en lees een boek, ga winkelen of mediteren.

DOEN: Neem de tijd om je te herinneren waarom jij er mag zijn!

2. Beste versie van jezelf

Het klinkt hard, maar er zal altijd iemand zijn die net ietsje beter is dan jij. En dat is niet slecht. Zolang jij maar de beste versie van jezelf probeert te zijn. Doe je best en dan hoef jij je niet schuldig te voelen als je beste vriendin net iets socialer is dan jij.

BOVENDIEN: Het vergelijken van jezelf met anderen is toch verspilde energie!

3. Laat het verleden rusten

Soms doen wij dingen waar wij niet trots op zijn. Probeer het verleden te laten voor wat het is. Je kunt er nu niks meer aan doen en het niet meer veranderen. Laat het rusten! Het is klaar. Voorbij. Kin omhoog en ga verder!

4. Reageer positief

Probeer zo positief mogelijk te reageren op situaties. Als je iemand vervelend vindt, probeer het dan weg te lachen. Jij bezit de kracht om je dag goed te laten verlopen. Of hou je hieraan:

Er is altijd maar één uitkomst: maak je geen zorgen!

5. Hou van jezelf!

Verhuizen staat niet gelijk aan geluk. Kijk, wil je verhuizen omdat het in ons koude kikkerlandje meer regent dan dat de zon schijnt, dan is dat een ander verhaal. Maar wil je verhuizen omdat je denkt dat al je problemen dan zijn opgelost, dan moet je je klaarmaken voor een teleurstelling.

TIP: Zorg dat je van jezelf houdt en sluit vrede met jezelf. Dan kun je met een gerust hart juiste beslissingen nemen!

6. Omarm je gekkigheid

Mensen zijn raar en doen grappige of rare dingen. Maar weet je wat? Dat is het leuke ervan. Omarm je gekkigheid, je rare trekjes zoals die malle lach van je! Zo stel je je open voor andere mensen en hun rare trekjes. Het leven wordt zo een stukje makkelijker.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!