10 tips om blij te zijn met de kleine dingen in het leven

s je blij bent met kleine, leuke dingen word je veel gelukkiger. En het mooie is: ze zijn vaak nog gratis ook.

Het zijn de kleine dingen die het doen. Good old  Saskia & Serge zongen het al in de jaren '70. Toch vergeten we het maar al te vaak en focussen we juist op negatieve zaken. Niet doen! Als je blij bent met kleine, leuke dingen word je veel gelukkiger. En het mooie is: ze zijn vaak nog gratis ook.   

Photo Credit: tasteofsunshine

Leer de kleine dingen in het leven te waarderen en er optimaal van te genieten. Hier zijn 10 tips om blij te zijn met de kleine dingen in het leven.

1. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Cliché maar waar: je bent nog mooier met een lach op je gezicht. Lach zoveel mogelijk en geniet van het leven. Heb je een heel druk leven, probeer niet alleen maar bezig te zijn met werk maar ook van het leven te genieten! Ook al is het maar 5 minuten naar een grappig You Tube filmpje kijken.

2. Kleine dingen in het leven

Tja, het is wel eens behelpen hier in ons kikkerlandje, maar hee: het kan erger. In het noorden van Scandinavië komt 'ie 's winters helemaal niet op. Ga als de zon schijnt zo veel mogelijk naar buiten en pak die vitamine D. Los van het feit dat je er vrolijk van wordt, is het nog goed voor je gezondheid ook.

3. Knuffel erop los

Wie houdt er niet van knuffelen? Lekker samen in bed nog een serie kijken en kroelen maar! Geen knuffelbuddy? Zeker weten dat jouw moeder het ook geen probleem vindt!

[gallery link="none" columns="2" ids="54375,54376"] Photo Credit: bohemiadesign / prettystuff

4. Onvoorwaardelijke dierenliefde

Je komt thuis na een lange dag op kantoor, moe, hongerig en zeulend met twee zware boodschappentassen. Wie komt je als eerste begroeten en is superblij dat je er weer bent? Jouw eigen lieve Poekie! Daar word je toch vrolijk van?

5. Vrienden

Toegegeven, af en toe heb je behoefte aan een avondje contactgestoord bankhangen voor de tv. Maar veel blijer word je van het bezoeken van een goede vriend of vriendin. Afspreken dus! Praten doet een mens goed, dus bespreek je dag, die ene leuke man of je vervelende baas. Je voelt je gelijk beter. Kortom: van je vrienden word je blij!

6. Mooi uitzicht

Word jij er ook wel eens stil van een mooi uitzicht? Of het nou een Amsterdamse gracht is, dat idyllische strandje in Thailand of je eigen achtertuin, het is genieten! Pak deze momentjes en droom even weg. Maak een mooie foto, dan kun je er altijd weer opnieuw van genieten.

[gallery link="none" columns="2" ids="54379,54377"] Photo Credit: blackswandive / thedreamcathers

7. Een goed boek

Het lezen van een geweldig boek geeft je een supergevoel. Je wilt niet meer stoppen en liefst de hele dag lezen. Dus moet je voor je werk een eind reizen met het openbaar vervoer? Neem een leuk boek mee. Heb je ook voor de terugweg weer iets om naar uit te kijken

8. 'Het eten staat klaar'

Hoe lekker is het als er een heerlijk maaltje voor je klaar staat als je 's avonds thuis komt? Je schatje heeft het schort nog aan en steekt nét de kaarsjes aan. Blijer kun je niet worden, toch? By the way, ook leuk om af en toe voor hem te doen.

[gallery link="none" columns="2" ids="54380,54378"] Photo Credit: designlovefest / weheartit

9. Anderen helpen

Iets voor een ander doen, zonder bijbedoelingen, kan je veel voldoening geven. Bied eens aan wat boodschappen voor je oude buurvrouwtje mee te nemen als je toch naar de markt gaat. Of pas een avondje op de kids van je zus. Ze zullen je heel dankbaar zijn en daar word jij weer gelukkig van.

10. Sta stil bij wat je hebt

Natuurlijk, er blijft altijd wel wat te wensen over. Maar denk af en toe eens na over alles wat je hebt. Heb jij supertoffe vriendinnen, de liefste moeder van de wereld of een baan waar je welke dag met veel plezier naar toe gaat? Geniet daarvan! Word je blij van!

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

04 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!