15 x fantastische herfstfilms

15 x fantastische herfstfilms

Wat is er beter dan een avond of zelfs hele dag, lekker weg te zwijmelen? Bijna niets! We hebben tien toppers voor je op een rijtje gezet.

In de tijd dat het al om half 5 donker begint te worden kun je maar beter een paar goede herfstfilms op voorraad hebben. We hebben 15 toppers voor de klaar gezet. Je hoeft alleen nog maar onder je deken te kruipen en te genieten.

1. The holiday 

Twee vrouwen die beiden niet gelukkig lijken te worden op liefdesgebied. De één in Engeland, de ander in Amerika. Ze besluiten van huis te wisselen. In deze andere setting komen er andere mannen op hun pad. Een heerlijke romantische comedy waar je bij weg zwijmelt. 

2. safe haven

Wanneer een jonge vrouw op de vlucht slaat komt ze in een havenstadje terecht. Ze loopt de perfecte man tegen het lijf en durft zich eindelijk weer over te geven aan de liefde die ze voelt. Dan komt het verleden ineens weer om de hoek kijken. Prachtige romantische drama. 

3. Crazy, stupid love

Na 25 jaar huwelijk botert het niet meer en besluiten ze te scheiden. Hij krijgt vervolgens les in 'het versieren' van niemand minder dan Ryan Gosling. Die op zijn beurt juist de liefde van zijn leven tegen komt op dat moment. Deze romantische comedy is vooral heel comisch. 

4. P.S. I love you

Holly verliest haar man, hij blijft echter niet lang uit het zicht. Voor zijn overleiden heeft hij een hele reeks aan brieven geschreven die ze nu één voor één vindt en opent. Daardoor gaat ze weer leven, al is het voor hem. Een verdrietige maar prachtige romantische drama-comedy.

5. Pearl harbor

Het Amerikaanse Pearl Harbor werd in de tweede wereldoorlog aangevallen door Japan. In deze gebeurtenis is een prachtig liefdesverhaal verwerkt. Een onmisbare klassieker! 

6. The notebook

Hij is een plattelandsjongen, zij een stadsmeisje. Haar ouders verbieden haar nog langer met elkaar om te gaan omdat hij niet goed genoeg voor haar zou zijn. Jaren later wanneer ze verloofd is met een stadse jongen, komen ze elkaar weer tegen. Een romantische drama waardoor je het gevoel krijgt dat alles uiteindelijk toch wel goed komt.

7. One day

Dexter en Emma zijn twee complete tegenpolen. Dexter is de knappe collegeguy, Emma is de studiebol. De film laat ieder jaar op 15 juli zien hoe het met het stel gaat. 

8. The vow

Channing Tatum (!) trouwt in de film met Rachel McAdams. Zij raakt echter betrokken bij een ongeluk waardoor ze leidt aan geheugenverlies en haar eigen man niet meer herkent. Hij is nog stapelverliefd, maar ze heeft geen idee wie deze man is. Hij moet zorgen dat zijn eigen vrouw weer verliefd op hem wordt.

9. Intouchable

Een verlamde maar zeer rijke zakenman heeft een nieuwe verpleger nodig. Een jongen uit een Franse buitenwijk solliciteert. Niet omdat hij denkt dat hij kans maakt, maar om aan zijn solliciteerplicht voldaan te hebben en een uitkering te kunnen ontvangen. Hij wordt echter aangenomen en de twee krijgen een hechte band.

10. Dear John

Een jonge soldaat wordt verliefd op een eveneens jonge studente. Wanneer hij wordt uitgezonden, schrijven ze naar elkaar. Bij terugkomst hebben ze een gezamelijke droom, tot hij zich plotseling toch weer inschrijft om uitgezonden te worden. In die tijd trouwt zij met haar nieuwe liefde. Wanneer deze nieuwe liefde overlijdt komen de twee jeugdliefdes weer op elkaars pad. 

11. If I stay

If i stay laat het verhaal zien van een getalenteerd celliste. Ze krijgt een vriendje en wil graag naar Juilliard om muziek te studeren. Wanneer ze een ongeluk krijgt verliest ze haar ouders en broertje en raakt ze zelf in coma. Ze moet vechten als ze wil blijven leven en haar vrienden weer wil zien. Ze wil alleen ook graag bij haar ouders zijn. 

12. Burlesque

Ali vertrekt naar de grote stad met als droom om beroemd te worden. Ze beland in een club als serveerster. Wat ze echt graag wil is zelf op dat podium staan, maar om daar te komen moet ze zich bewijzen. 

13. Remember sunday

Geheugenverlies zorgt ervoor dat Guss iedere keer dat hij gaat slapen, zijn korte termijn geheugen verliest. Wanneer hij Molly tegenkomt vind hij haar direct leuk, maar de volgende dag kan hij zich niets meer van haar herinneren. Het liefdesverhaal van een koppel dat iedere dag opnieuw moet beginnen. 

14. The proposal

Succesvol zakenvrouw Margareth moet vanwege een verlopen visum terug naar Canada. Ze dwingt dan haar assistent Andrew met haar te trouwen om in Amerika te kunnen blijven. Ze is weinig geliefd bij haar medewerkers maar door het huwelijk krijgt Andrew langzaam een andere kant van haar te zien.

15. The switch

Deze hilarische film laat zien hoe een alleenstaande Kassie een kindje wil van een zaaddonor. Goede vriend Roland vind dit geen goed idee, raakt dronken, verliest het sperma van de gewenste donor en besluit daarom zijn eigen zaad af te leveren. De twee raken elkaar uit het oog. Jaren later komen ze elkaar weer tegen en ziet Roland wel erg veel bekends in de zoon van Kassie.

 

Welke film kijk jij het liefst? Laat het ons weten in een reactie!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!