11 feiten over roodharigen die je echt niet wist

11 feiten over roodharigen die je echt niet wist

Dat roodharigen goed kunnen zoenen, dat is algemeen bekend! Maar wij hebben nog veel meer leuke en niet voor de hand liggende feitjes!

Voor alle roodharigen onder ons, wisten jullie dat je beter tegen pittig eten kunt dan een persoon met blond, bruin of zwart haar? En wist je dat het verven van je rode haren een stuk lastiger is.. Misschien moet je daarom maar een trotse roodharige blijven! 

Ongeveer twee procent van de bevolking wordt geboren met rood haar en een spierwitte huid. Degenen die gezegend zijn met een volle bos rood haar en sproetjes, voor jullie zijn hier nog andere feitjes over gingers.

11 feiten over roodharigen die je echt niet wist

1. Rood haar is moeilijker te verven

Het pigment van je rode haar is sterk en daarom moeilijker te verven dan alle andere haarkleuren. Ga je het verven, dan is de kans groot dat de kleur niet pakt. Waarschijnlijk moet je het eerst bleken om de gewenste kleur te krijgen, maar bleken is slecht nieuws voor je haar. Dus waarom zou je het ook willen verven?

2. Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd

Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd dan andere haarkleuren. Gemiddeld hebben deze vurige haartypes 90.000 haarzakken, terwijl blonde mensen 110.000 haarzakken hebben en brunettes 140.000. En nee, je wordt niet kaal, want een rode haar is dikker dan andere haarkleuren.

3. 40% van de Britten zijn 'geheime roodharigen'

Onderzoek van BritainsDNA heeft gevonden dat 40 procent van de Britse bevolking de rood-haargen MC1R heeft. Beide ouders moeten dit gen in zich hebben om een ginger baby te krijgen!

4. Rood haar en blauwe ogen is een zeldzame combinatie

Het merendeel van de roodharigen heeft bruine of groene ogen. Eén procent van de gingers heeft rood haar en blauwe ogen, dus dat is net zo zeldzaam als het vinden van een klavertje vier.

5. Kiespijn ligt op de loer

Uit onderzoek blijkt dat roodharigen gevoeliger zijn voor warme en koude pijn, met hun lichamen die temperatuur sneller kunnen reguleren. Ze hebben vooral meer pijn in hun kiezen.

Wist je dat mensen met rood haar ruim 20 procent meer anesthesie nodig hebben tijdens operaties dan mensen met andere haarkleuren. De reden is vooralsnog onbekend, maar het heeft waarschijnlijk te maken met de gemuteerde gen MC1R.

6. Roodharige slaven waren meer waard

In de Romeinse tijd waren roodharige slaven duurder in de verkoop dan slaven met andere haarkleuren. De Romeinen hadden roodharigen hoog in hun vaandel staan: rood haar stond symbool voor kracht en uithoudingsvermogen. Daarom werd het haar van gevangenen vaak rood geverfd.

7. Rusland betekent het land van de rooien

Rusland heeft een groot gehalte aan gingers in het Kazan-regio, evenveel als Schotland en Ierland hebben.

8. Geen grijze haren

Ouder worden moet geen probleem zijn voor jullie, want grijs haar komt op een hele oude leeftijd aanzetten. Eerst vervaagt het naar roze blond en daarna naar grijzig wit!

9. Adolf Hitler was tegen ginger-huwelijken

Hij was - volgens verschillende rapporten - bang voor afwijkende nakomelingen. Natuurlijk..

10. Roodharigen genereren hun eigen vitamine D

Het is geen geheim dat, blootgesteld aan UV-straling, roodharigen snel verbranden. Roodharigen kunnen namelijk niet genoeg vitamine D absorberen door de lage concentraties van eumelanin in hun lichaam. Dit is geen slecht nieuws! Gingers kunnen hun eigen vitamine D genereren zodra zij blootgesteld zijn aan licht. Het maakt niet uit hoe sterk het licht is!

11. Roodharige mannen zijn niet zo populair onder vrouwen

Vrouwen zijn minder snel seksueel aangetrokken tot roodharige mannen, terwijl roodharige vrouwen een streepje voor hebben bij mannen!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 26 reacties geplaatst.

Ella

2 jaar geleden

ik heb ook rood/rossig haar maar ik weet niet welke kleur ogen ik heb, omdat het bij elk soort licht inval een andere kleur blijkt te zijn hoe kan dit? Ook heb ik de vraag welke kleding kleur het mooiste staat bij rood/rossig haar.

tineke

2 jaar geleden

Ik heb ook rood haar en groene ogen // diegene die mij altijd uitscholden //proberen nu met verf rood haar te krijgen wat er echt niet uit ziet // ze dragen dan ook kleding die totaal niet bij hun geverfde rode haar staat //

Annelijne

2 jaar geleden

Ik heb rood haar en groene ogen, mijn vader heeft zwart haar, mijn moeder bruin. Allebei mijn broertjes hebben blond haar en niemand anders in mijn familie heeft rood haar, ik voel me wel bijzonder hoor! Ik heb alleen sproeten in de zomer :/ ook ik ben wel eens verteld dat ik een vuurtoren was, mijn hoofd in de fik stond of zelfs dat ik geen ziel had. Sukkels.

Audrey

4 jaar geleden

Ik heb rood haar en blauwe ogen ?

Anoniem

4 jaar geleden

Vuurtoren, Rooie , ginger, wortel
Ik heb zelf rood haar en word regelmatig voor onder andere deze dingen uitgescholden. Heb er geen problemen mee mensen mogen van mij hun mening geven ik hou van mijn haar dus ze zullen me niet kwetsen. Ik heb zelf volgens mijn vrienden “hemelse ogen” mijn ogen zijn in het midden gelig wat uitloopt op lichtgroen met een sterk opvallende donkergroene rand. Naar mijn mening zijn er meer roodharige te vinden met blauwe en bruine ogen , dan groene. Maar hoe dan ook ben ik blij om toch nog zo een uitzondering te zijn in een wereld waar iedereen hetzelfde is.

Garfield

4 jaar geleden

ik ben een Ginger
en heel veel mensen zeggen dat roodharigen zielloos zijn,
maar als er iets is wat ik echt niet ben dan is dat wel zielloos!

John

4 jaar geleden

Ik ken een vrouw op middelbare leeftijd die half Aziatisch is en rood haar heeft. Bovendien heeft ze een figuurtje om te zoenen.Ik ben in stilte enorm verliefd op haar.Op dit forum verklap ik niet waar ze woont.

leslie

5 jaar geleden

ik heb ook rood haar maar groene ogen ben dr trots op

furanei

6 jaar geleden

Ik ben ubersterk zonder een gym op te zoeken als roodharige dus mss is daar wel iets van aan wat die romeinen zeggen voel me direct een superhero haha

Sjoel

6 jaar geleden

Hoi ik ben Sjoel en ik zou heel graag een ginger willen zijn.... ben nu een chinees

Jannekedeginger

6 jaar geleden

haha ik heb rood haar en blauwe ogen! ik ben 1 procent van de 1 procent lol

pietje

6 jaar geleden

super vet jong

gingerpp

6 jaar geleden

haha leuk!! gingerz have no soul

Wilma

6 jaar geleden

Ik heb rood haar, toen ik klein was had ik een hekel aan mijn rode haar, ik werd uitgescholden, voor rooie of rooie duivel. Werd altijd als laatste gekozen op school, nu vind ik het veertig jaar later niet erg meer, maar toen, oo wat heb ik veel in mijn bedje liggen huilen, om die nare klasgenootjes, die mij uit scholden

jacky

6 jaar geleden

ik heb rood vurig haar en veel sproeten met blauwen ogen

Nora

6 jaar geleden

Ik heb rood haar en blauwe ogen. Mijn ouders hadden donkerbruin haar en bruine ogen. Voel me dus wel een beetje bijzonder.

peter

6 jaar geleden

ik heb ook rood haar eigenlijk heet het kastanje bruin dus ik snap niet waarom ze altijd vuurtoren zeggen

roomitjes

6 jaar geleden

ik heb ook rood haar maar als je uitgescholden word kan je misschien dit zeggen: joh wist ik nog niet het word er echt niet roder op hoor

Guppie

6 jaar geleden

Hoi ik ben Guppie en ik heb ook rood haar. Het boeit me helemaal niks wat hier staat....

jane

6 jaar geleden

ik heb ook rood haar en blauwe ogen mijn zus heeft groene ogen en mijn moeder ook blauwe ogen

Vivianheldens

7 jaar geleden

Ik heb ook rood haar en blauwe ogen
en raar maar waar ben ik ook de enige in de familie met rood haar en sproeten :p

anthony

7 jaar geleden

Hier ook ...rood haar en blauwe ogen :p

Flo

7 jaar geleden

Ik heb ook rood haar en blauwe ogen. 9 maanden geleden ben ik bevallen van een zoontje. Ik kreeg toen een epidurale maar die werkte echt biet. Nu weet ik dus waarom...

Nick

7 jaar geleden

ik heb rooie haren en blauwe ogen dus ik ben bijzonder :)

Babs

7 jaar geleden

tiens, ik ervaar juist dat het moeilijker is om roodharigen met groene ogen tegen te komen. ( waarom zou iemand trouwens zoiezo een klavertje vier willen zijn, die worden altijd gezocht, uit de grond gerukt, gedroogd, als talisman gehouden en een gigantische verantwoordelijkheid toegeschreven ^^ - )

marco

7 jaar geleden

Ik ben een roodharige man. Ik vind het een beetje jammer dat het op deze site ijkt alsof enkel vrouwen rood haar hebben? Ik ben ook het 'klavertje vier'. Ik heb grijsblauwe ogen.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!