9 simpele stappen naar een mini make-over van jezelf

9 simpele stappen naar een mini make-over van jezelf

Het wordt tijd om je kledingpatroon te doorbreken en maak het wat gewaagder en spontaner.

Wij vrouwen dragen graag zwart. Lekker veilig en dus altijd goed. Maar, hierdoor is het soms moeilijk om je kledingpatroon te doorbreken. Het is een grote stap om bijvoorbeeld fleurige kleding aan te trekken. Waag toch eens een poging! Stap uit die comfortzone en geef je kledingkeuze een boost. Niet alleen je kledingkeuze, maar ook je make-up en kapsel. Hier zijn 9 stappen die je moet volgen voor een mini make-over van jezelf. 

Het wordt tijd om je kledingpatroon te doorbreken en maak het wat gewaagder en spontaner.

9 simpele stappen naar een mini make-over van jezelf

1. Gooi die oude kleding weg

Ja dames, het is tijd om ruimte te maken voor nieuwe kleding. Wat betekent je oude kleding weg moet! Een vuistregel die je kan helpen: heb je het meer dan een jaar niet gedragen, dan ga je het ook niet meer doen. Weg ermee!

TIP: Organiseer een kledingruilparty! 

2. Zorg voor inspiratie

Als alles dat je draagt op een gegeven moment op elkaar gaat lijken en je weet niet meer wat je aan hebt gehad vorige vrijdag, dan is het de hoogste tijd om geïnspireerd te worden. Er is een simpele manier om dat te doen: kijk bijvoorbeeld in etalages naar de nieuwste en hipste items voor dit seizoen. Of kijk naar je favoriete actrices om te spotten wat zij dragen.

3. Begin met een signature item

Je kast is opgeruimd en je hebt voldoende inspiratie opgedaan, het is dan nu tijd voor stap 3: het signature item. Ga op zoek - of vind in je kast - hét kledingstuk waar jij helemaal dol op bent en dat jouw stijl is. Het kan een onwijs mooie ketting zijn, een statement tas, een luipaardprint jas of die nieuwe hakken. Ga los met prints. Wat je ook kiest, onthou dat dit het item is waar je de rest van je kleding omheen bouwt.

4. Benodigdheden: je beste vriendin en je portemonnee

Bestaat er iets leukers dan met je beste vriendin de stad in te gaan en te winkelen totdat je laatste cent is uitgegeven? Je hebt ook gelijk een tweede paar ogen om de mooiste kledingstukken te spotten voor je nieuwe wardrobe.

5. Kijk eens kritisch naar je kapsel

Nee, geen zorgen, dat betekent niet dat je je haar rood moet verven of extentions moet gebruiken om er beter uit te zien. Waarom probeer je niet eens een rechte pony (je weet dat je het al heel lang wilt!). Stap uit je comfort zone en geef je lokken een oppepper.

6. En naar je make-up

Ga je altijd voor de brave kleuren in je make-up doos? Probeer een keertje rode lippenstift! Je krijgt zeker complimentjes van je vrienden en wellicht van vreemden.

7. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk

Kleine veranderingen kunnen ook al een groot impact hebben. Ruil je jeans in voor een leren legging of je gebreide trui voor een grijze sweater.

8. Je geheim is veilig bij ons

Die oma-onderbroeken kunnen dus écht niet meer. Ga naar een lingeriezaak en koop de mooiste setjes voor jezelf. Het zal je zelfvertrouwen een boost geven en je lief zal er ook heel blij mee zijn!

9. Kleed je chique zonder reden

Heb je een leuk jurkje in de kast hangen maar je hebt geen gelegenheid om 'm te dragen? Waarom niet gewoon naar je werk.. Wat belemmert je eigenlijk? Natuurlijk is het een beetje vreemd, maar vreemd is goed! Doe het gewoon.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!