Zo verf jij zelf je haar!

Zo verf jij zelf je haar!

Zin om je haar een andere kleur te verven, maar de kapper is zó duur! Waarom verf je het niet zelf? Lees de tips zodat jij zelf je haar kunt kleuren!

Je hebt zin om je haar een andere kleur te verven, maar de kapper is zó duur! Waarom doe je het niet zelf? Het klinkt veel enger dan het is. Wij hebben de beste tips en trucs verzameld, zodat jij zelf je haar kunt kleuren!

Zo verf jij zelf je haar!

 

Welke soort verf?

Bedenk eerst welke soort haarverf je wilt. Permanente verf die niet erg vervaagd en gaat uitgroeien, een spoeling die redelijk permanent is maar na een X-aantal keer verven steeds meer vervaagd (je uitgroei valt hierbij minder op, zeker als de kleur niet extreem afwijkt van je eigen haarkleur), of wil je een spoeling die snel uitwasbaar is?

Zoveel merken!

Als je je keus hebt gemaakt, kun je naar de drogisterij. Er zijn veel verschillende merken. Afhankelijk van wat je voor haarverf zoekt kun je onder meer kiezen uit: L'oreal, Guhl, Schwarzkopf en Garnier. De meeste merken hebben vaak ook weer subnamen; L'oreal Casting Call, L'oreal Excellence Crème, enzovoorts. Als je er niet uitkomt, laat je dan goed adviseren door een winkelmedewerker. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste soort haarverf.

Welke kleur?

Je hebt je merk gekozen. Nu de juiste kleur nog! Laat je niet misleiden door de foto's op de verpakking. Je haar wordt niet per se de kleur die de modellen hebben. Let bij je keuze vooral op de kleuren die op de achterkant van de verpakking staan. Hier kun je zien welke kleur je haar wordt als je op dit moment blond, licht bruin of donker haar hebt. Het effect kan erg verschillend zijn, afhankelijk van je huidige kleur!

Donker of licht haar?

Als je donker haar hebt, en dit donkerder wilt, vermijdt dan de warme bruine tinten waar een vleugje rood doorheen zit. Deze koperachtige kleuren zullen juist benadrukt worden. Maar als je nu blond haar hebt, moet je juist wél kiezen voor een bruine kleur met roodtinten, anders kan je haar groen uitvallen. Vraag in dit geval eerst advies aan de kapper voor je aan de slag gaat.

Als je je haar juist lichter wilt maken, kies dan voor de as/schaduwkleuren. De eventuele ondertonen die je niet meer wilt zullen hierdoor niet meer zo opvallen.

Zo maak je een natuurlijke haarkleur

Mooie, natuurlijke haarkleur? Koop twee kleuren en mix ze door elkaar. Hierdoor creëer je een mooie, natuurlijke kleur. De kapper doet dat met gewone haarverf ook. Ze mixen een paar kleuren door elkaar, waardoor je mooie highlights en kleurverschillen krijgt.

Wil je dit proberen? Kies dan een kleur die iets lichter is dan je eigen haarkleur en een doosje met haarverf die iets donkerder is dan je eigen haarkleur. Breng de donkere kleur aan bij je haarwortel en een klein stukje vanaf je kroon. Doe ook een beetje lichte verf bij je haarwortels, als een soort overlap. Verf dan het onderste deel van je haar met de lichte verf. Nu krijg je het mooie, natuurlijke effect van de kapper!

Hier zie je hoe je zelf jouw haar kunt verven:

Het filmpje is in het Engels maar het is goed te volgen omdat je goed ziet hoe zij het doet!

Stap voor stap

Volg de gebruiksaanwijzing stap voor stap op. Vaak moet je de verfkleur zelf mengen en goed schudden. Dit staat allemaal uitgelegd in het stappenplan dat je bij je haarverf krijgt.

1. Begin met verven altijd bij de haarwortel en werk toe naar de puntjes. Verdeel de verf goed over al je haar. Haal eventueel nog een kam erdoor, zodat de verf goed verdeeld wordt. De verf met je vingers inmasseren werkt ook goed.

2. Let goed op de inwerktijd die in de gebruiksaanwijzing staat. Laat de haarverf niet te lang intrekken; dat is niet goed voor je haar. Doe het ook niet te kort, want dan kan de kleur anders uitvallen!

3. Als de tijd om is, maak je haar dan eerst een klein beetje nat en laat de haarverf een beetje opschuimen. Spoel het hierna grondig uit met lauw water. Na afloop kun je het haar wassen met een milde shampoo of met de meegeleverde crèmespoeling (afhankelijk van het merk haarverf).

Extra tips

4. Trek een oud shirt aan. De verfvlekken gaan namelijk niet uit je kleren! Een handdoek over je schouders kan de ergste vlekken ook al goed opvangen.

5. Smeer je voorhoofd, oren en nek in met vaseline. Hierdoor hecht de verf niet snel aan je huid. Mocht je toch per ongeluk knoeien, verwijder dit zo snel mogelijk met een wattenschijfje en reinigingsmelk, anders trekt de verf in je huid en loop je dagen met vlekken rond.

6. Als je je haar in een donkere kleur geverfd hebt, leg dan de eerste nacht een handdoek op je kussen of gebruik een oude kussensloop. Je haar kan namelijk nog wat afgeven, waardoor je vlekken op je kussen kunt krijgen.

7. Was je haar niet net voor je het gaat kleuren. Er moet namelijk een natuurlijk vetlaagje op je huid zitten om je huid te beschermen tegen de schadelijke stoffen van de haarverf. Was je haar de avond ervoor of 's ochtends en verf het dan in de avond.

Wat vind jij? Ga jij zelf je haar verven of laat je het over aan de kapper?

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

15 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!