Wanneer begin je met anti-rimpel creme?

En alle ins en outs van anti-ageing cream!

Niemand wil rimpels. Maar wat is de beste leeftijd om te beginnen met anti-rimpelcrème? Wij zochten het en kwamen tot opmerkelijke ontdekkingen. Anti-rimpelcrème kan het huidverouderingsproces zelfs versnellen als je het verkeerd gebruikt!

Wanneer begin je met anti-rimpel creme?

Het is een bekend vooroordeel: hoe eerder ik begin met antirimpelcrème hoe beter, want voorkomen is beter dan genezen. Maar is dit wel zo? Op jonge leeftijd gebruikmaken van een anti-rimpelcrème kan namelijk juist negatieve gevolgen hebben voor je huid, in plaats van positieve! Het huidverouderingsproces kan er namelijk door versnellen.

Je huid verandert meestal rond je 30e

Verstopte poriën

Ongeveer één derde van de vrouwen onder de 25 gebruikt producten die eigenlijk bedoeld zijn voor 40- plussers. Wat deze jonge vrouwen niet weten, is dat deze producten juist averechts kunnen werken.
De anti-rimpelcrèmes zijn namelijk niet bedoeld voor een jonge huid.

Omdat er veel verschillende ingrediënten in zitten, zijn het zwaardere crèmes dan gewone dag- en nachtcrèmes. Anti-rimpelcrèmes hebben een sterk dekken vermogen. Als je huid dit niet nodig heeft, kunnen je poriën verstopt raken.

Je opperhuid ademt dan niet goed meer door, waardoor er vieze stofjes in je poriën achterblijven. Je kunt dan puistjes en andere onzuiverheden krijgen.

Ook het transpiratieproces kan worden ontregeld, waardoor je huid niet goed meer zweet. De afvalstoffen blijven op je huid zitten en je ook daar wordt je huid niet mooier of beter van!

Kleinverpakking anti-age crème, handig om mee te nemen!

Sneller oude huid

In anti-rimpelcreme zitten ingrediënten die er voor zorgen dat je huid zich sneller vernieuwd en sneller dode wanneer begin je met anti-rimpel cremecellen afvoert. Als je dit op jonge huid toepast, kan het zijn elasticiteit en weerstand verliezen. Op die manier ontstaan er juist sneller rimpels en is huidveroudering eerder zichtbaar.

Je huid verandert meestal rond je 30e. Hij wordt dan vaak iets droger of juist iets vetter en de eerste rimpels worden zichtbaar. Als je rond die leeftijd begint met een antirimpelverzorging, ben je vroeg genoeg.

Beste dagcrème

Tot de tijd dat de eerste rimpels écht aanbreken maakt het niet zoveel uit welke crème je gebruikt. Het belangrijkste is dat je kijkt naar je huidtype. Als je een vettige huid hebt, gebruik dan een crème speciaal voor een vette huid. Heb je een droge huid, zoek dan een crème die extra hydrateert.

Denk niet dat een dure crème meteen goed is. De ingrediënten zijn vaak zo goed als hetzelfde, alleen de verpakking is anders. De goedkope crème van de Aldi is al vaak als beste getest!  

TIPS VOOR EEN GEZONDE HUID

  • Reinig je gezicht regelmatig met een cleanser en tonic
  • Gebruik een hydraterende crème
  • Gebruik altijd een SPF factor
  • Niet te veel zonnen
  • Niet te veel fronsen
  • Niet roken
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

07 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!