Je gezicht shapen door middel van make-up

Je gezicht shapen door middel van make-up

Zonder direct helemaal onder de make-up te zitten, toch een beetje diepte in je gezicht aanbrengen. Dat doe je met deze 'shaping' techniek.

Wanneer je die perfecte egale teint hebt bereikt met een goede foundation, is je gezicht een beetje 'plat'. Je kunt dan je gezicht shapen om een beetje diepte terug te krijgen. Tegelijkertijd kun je je gezicht smaller laten ogen. Win-win! 

Het klinkt onwijs ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk. Je moet vooral goed in je achterhoofd houden dat je natuurlijke schaduwen en zon na wilt bootsen. 

Benodigdheden 

  • Een goede ondergrond. Als je huid niet effen is opgemaakt creëer je een heel vreemd effect tijdens het shapen. 
  • Een tint poeder ongeveer twee tinter donkerder dan je eigen huidskleur.
  • Een blush
  • Een highlighter 

Hoe ga je te werk 

Zorg ervoor dat de basis goed is. Je hebt je foundation en poeder aangebracht en je huid is egaal.

 

De donkerste kleur

Je begint met de donkerste kleur, hier probeer je schaduwen mee aan te brengen op je gezicht. De meeste schaduw wil je net onder je jukbeenderen aanbrengen. Om het geheel natuurlijk te houden maak je altijd een 3-vorm. Je begint dus net onder je jukbeen en gaat richting je oor. Vervolgens ga je langs je haargrens omhoog en weer naar beneden, wederom ga je over je jukbeen heen. Nu beweeg je niet omhoog maar langs je oor naar beneden, net onder je kaak langs. Op deze manier heb je de schaduwen onder je jukbeen, en onder je kaak, waar normale schaduw ook zou vallen. De bovenkant van je hoofd is natuurlijk gezien het donkerst omdat daar de meeste zonlicht valt. 

Tip: Je kunt je neus ook een beetje shapen. Dit doe je door aan beide kanten van je neus, in verticale richting, een lijntje donkere poeder aan te brengen. 

De blush

De blush gebruik je op de appeltjes van je wangen, dus boven de donkerste kleur. Als je heel overdreven lacht, zie je precies waar je de blush op hoort te brengen. Probeer er geen ronde roze stip van de maken, maar vervaag het richting je oor. Zo wordt je look natuurlijker! 

De highligther 

Deze gebruik je om bepaalde plekjes van je gezicht extra op te lichten en een klein beetje te laten glanzen. Op drie plekken moet je dit zeker niet overslaan; net onder de boog van je wenkbrauw voor een 'open' gezichtsuitdrukking; op je cupidoboog voor vollere lippen en op je jukbeenderen. Daarnaast kun je het ook gebruiken op je slapen, net naast de vleugels van je neus en bij je binnenste ooghoeken. 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!