Blond tegen bruin - de feiten en fabels

Blond tegen bruin - de feiten en fabels

Die eeuwige strijd woekert door..

Blond versus bruin. De eeuwige strijd tussen blondines en brunettes! Uitspraken als "dom blondje" en "Blonds have more fun," kennen we inmiddels wel. Ook wordt gedacht dat blonde vrouwen beter zijn in flirten, maar worden daarentegen wel wat oppervlakkiger ingeschat dan vrouwen met bruin haar. Die op hun beurt weer eerder voor serieus en slim worden aangezien. 

Maar waar zijn deze weetjes eigenlijk op gebaseerd? Wat zijn de feiten en fabels over blondines en brunettes? Wij hebben dit voor jou uitgezocht!

Blond tegen bruin - Feiten en Fabels

Al heel wat jaren doen wij vrouwen de gekste dingen om blond te worden. Van duivenpoep, waterstofperoxie tot aan paardenunrine (ja, echt)! En tja, blond zijn is nog steeds de meest gewilde haarkleur.

FABEL: Blonds do have more fun

In Argentinië zijn blonde haren een schoonheidsideaal. Volgens Onderzoek aan de universiteit van Buenos Aires verdienen blonde Argentijnen gemiddeld 10 procent meer, vinden zij gemakkelijker een baan én krijgen ze eerder promotie dan Argentijnen met bruin haar.

FEIT: Argentijnen vergelijken zichzelf met blondine Maxima 'die ook zo geluk heeft gehad'. De coupe 'Maxima' is dan ook erg populair in het land.

Blondines zijn nog steeds het populairste bij de gentlemen. Maar waarom? Misschien moeten we dat vragen aan onze trouwe mannelijke lezers?!

FABEL: Blond wordt geassocieerd met zon, wat weer geassocieerd wordt met leven en daarom zijn blondines aantrekkelijker.

Ja, oké nu weten we het wel. Blonde haren hebben is populair! Ik bedoel, er zijn zelfs films uitgebracht over blond haar, zoals Legally Blonde. Wat wel weer typisch is dat in die film het 'domme' blonde meisje zich wil bewijzen in de advocatenwereld. En het lukt haar! Dus voor alle blondines onder ons: slim zijn is gewoon mogelijk.

FEIT: Bruin haar is de tweede meest voorkomende haarkleur (na zwart). Daarentegen staan bruine ogen wel op nummer één als het gaat om de meest voorkomende oogkleur op aarde.

Leuke weetjes blond versus bruin:

  • Wist je dat iemand met blond haar z'n 50.000 meer haren op het hoofd heeft dan iemand met bruin haar
  • Dat 59% van de vrouwen het liefst blond wil zijn
  • 40% van de vrouwen haar haren blond kleurt
  • Blonde haren in de toekomst zeldzamer worden
  • 56% van de mannen zegt dat blonde haren zijn favoriet is
  • Vrouwen met blond haar nog wel vaak als minder slim worden gezien
  • Mensen met blond haar sneller als aantrekkelijk worden beschouwd dan mensen met bruin haar
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!