Nieuwe vrienden maken - Waarom dit belangrijk is

Nieuwe vrienden maken - Waarom dit belangrijk is

Omdat elk mensen zo nu en dan nieuwe vrienden nodig heeft.

Toen je vijf jaar oud was, was het maken van vrienden gemakkelijk. Je deelde je speelgoed en snoepjes uit en je werd bevriend met iemand. Maar op de leeftijd van 30 kan het al een stuk minder makkelijk gaan. Maar hoe kan dit eigenlijk?

Je zit in een vertrouwde omgeving, je hebt je man en kinderen, je familie, vrienden én je collega's. Doordat je zo gehecht bent aan die omgeving, kan het zijn dat je het moeilijk vindt om contact te leggen. De noodzaak is niet meer zo groot en de stap om nieuwe vrienden te maken wordt ook steeds groter.

Leg contact en leer

Maar in sommige situaties is het handig dat je dit wél kunt. En stiekem is het ook wel heel erg leuk als je dit kunt, want elk mens weet weer iets dat jij niet weet. Zo kun je heel veel van elkaar leren. Dat leer je niet als je altijd in je vertrouwde omgeving blijft.

Ook kan een ander jou een 'spiegel laten zien', iets wat iemand uit je nabije omgeving al jaren tegen je zegt maar je niet aanneemt én nu opeens van 'die wildvreemde' wel kunt hebben. Het zet je aan het denken én zorgt ervoor dat je weer kunt groeien.

3 redenen om contact te leggen

  1. Je bent het waard om te delen: jouw leven, jouw verhaal, jouw kracht. Hiermee kun je anderen inspireren.
  2. Durf jezelf (een beetje) bloot te geven. Zet je negatieve gedachten, onzekerheden en zorgen aan de kant. Een ander kan je doen beseffen hoe speciaal, uniek en mooi je bent. Ook kunnen deze momenten je eye-openers geven, waar je mee aan de slag kunt én door kunt groeien.
  3. Sta open om vriendschap te ontvangen. Iedereen heeft op z'n tijd een luisterend oor nodig. Hierdoor kun je door een klein gebaar heel veel voor een ander betekenen. Je geluksgevoel gevoel wordt hierdoor verhoogd, een win win situatie.

When 'I' is replaced by 'We', even illness becomes wellness   

Jessica Jansen

Door

27 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!