Het beste moment om the beginnen met goede voornemens

Het beste moment om the beginnen met goede voornemens

Massaal stoppen we in het begin van het jaar met roken en snoepen. Sporten en gezond eten doen we dan juist wel. Maar waarom niet nu?

In het begin van het jaar stoppen we massaal met roken. Snoepen is uit den boze en alcohol eigenlijk ook. Toch blijkt het lastig om deze goede voornemens vast te houden. Er is dan ook eigenlijk nooit een juist moment om te beginnen met goede voornemens. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet meer rookt en het liefst ook iets fitter wordt?

Moeten of mogen 

Skip de goede voornemens. Het wordt namelijk al zo snel 'moeten'. Wanneer iets voelt als dwang, zul je je er automatisch tegen gaan verzetten. Het heeft met je eigen mindset te maken. Haal de 'moet' eruit, maar houd de 'moed' erin! 

Het moment

Zoek een lastig moment. Heb je deze week drie etentjes gepland? Eigenlijk helemaal geen gaatje voor de sportschool? Des te beter! Hier na kan het namelijk alleen maar beter worden! Overleef je een zware week, dan weet je dat je dat aan kan. In een gemakkelijke week is het voor jou helemaal een eitje. 

Focus

Één tegelijk. Richt jezelf op één ding, waarvan je weet dat je het kunt halen. In plaats van nooit meer snoepen, ga je minderen tot je merkt dat je er prima zonder kan. Wanneer je dit onder controle hebt, kun je een tweede doelstelling proberen.

Pluspunt: Wanneer je je doelen opdeelt in kleine stukjes, heb je veel vaker het gevoel dat je een doelstelling bereikt hebt! 

Smokkelen

Wees niet te streng voor jezelf. Smokkelen maakt het leven easy en fun! Daarbij komt dat één keer smokkelen niet betekent dat je gefaald hebt. Je pakt je nieuwe levenswijze gewoon weer op! Zie het ook als een levenswijze, welke je wel vol moet kunnen houden. 

Doel

Houd je doel voor ogen. Van één keer sporten wordt je niet fitter. Van iedere week één keer sporten op den duur wel! En hoe goed voel jij je wanneer je doel bereikt is. Straal in dat korte jurkje aankomend zomer! Wel nu alvast beginnen he. 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!