Brief aan - Hoe houd jij je relatie spannend?

In de rubriek 'brieven aan' volgen we twee jonge meiden. Jessica heeft een passie voor yoga en mindfulness en Rosalyn heeft een passie voor reizen.

'Hoe houd jij je relatie spannend en leuk,' is misschien wel de meest gestelde vraag van stellen die al enige tijd met elkaar 'gaan'. Vandaag stel ik deze vraag in een brief aan Jessica, die hem volgende week beantwoordt. 

-Vandaag schrijf ik, Rosalyn, mijn eerste brief aan Jessica-

Hi Jess,

Ik voel mij vereerd dat ik mijn eerste brief naar jou mag schrijven. Ik val gelijk met de deur in huis; hoe houd jij je relatie spannend? Of naja; leuk, gezellig, alles behalve saai... Je snapt wel wat ik bedoel! Ik zit zelf inmiddels een jaar of drie in een relatie en woon sinds kort samen. Hartstikke gezellig natuurlijk, buiten onze wekelijkse taferelen als 'wie doet de was, wie kookt, gaan we GTST of Voetbal International kijken'. (Je snapt wel wat ik bedoel) Maar oké, ik mag vooralsnog niet klagen hoor.

"Nu moet ik trouwen en een kind krijgen om in die roze wolk te blijven, toch?" 

Toch las ik laatst een artikel over de zogenoemde 'pieken' in een liefdesleven. De eerste piek zou zijn wanneer jij en je partner voor het eerst een relatie krijgen (lijkt mij nogal logisch met al die vlinders, nachtelijke telefoontjes en leuke dates). De tweede piek is wanneer jij en je partner gaan samenwonen. De derde piek wanneer je gaat trouwen en de vierde bij je eerste kind.

Goed, daar ben ik dan mooi klaar mee. Verliefd ben ik al geweest, samenwonen doe ik nu. Nu moet ik trouwen en een kind krijgen om de 'roze' wolk vast te houden, toch? En daarna? Ga je dan over naar het tijdperk 'joggingbroeken, eten op de bank, met je telefoon naar bed en in het weekend bijkomen van de 'o zo' drukke week?

"Tuurlijk ga ik ook vaak zat met mijn telefoon naar bed."  

Nee, dat gaat er bij mij niet in! Natuurlijk hoeft het niet elke dag rozengeur en manenschijn te zijn. Met een kop thee en je favoriete joggingbroek huilen bij Grey's en Anatomy is ook niet verkeerd. En ja, ik ga ook weleens met mijn mobiel de slaapkamer in om nog even mijn Facebook tijdlijn door te scrollen voordat ik mijn ogen dicht doe. 

Maar er bestaan vast wel leuke tips over hoe je na heel wat jaren samen het toch nog leuk hebt, en dat zou ik nu graag van jou willen weten. Tot volgende week!

Liefs, Roos

Rosalyn van Houwelingen

Door

22 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!