De succesformule voor je relatie

Want helaas stranden er teveel huwelijken en relaties. Maar met deze formule heeft jouw relatie 100% kans op slagen!

Helaas stranden er tot op de dag van vandaag gemiddeld 300 huwelijken en relaties per dag en ligt het scheidingspercentage inmiddels al op de veertig procent. Natuurlijk zijn jij en je vent ander. En laat je ook vooral niet afschrikken, want met onderstaande tips breken jullie deze vloek en kraken jullie de succesformule voor jullie relatie.

De succesformule voor je relatie 

Details

Let op de details, voordat alles te normaal wordt. Zijn leuke lach, zijn mooie donkere haren, zijn chagrijnige bui in de ochtenden. Zorg dat je elke dag even de tijd neemt om aandacht te schenken aan dit soort details van elkaar. Je merkt dan vanzelf dat het beter gaat in je relatie, je leert namelijk alle kleine dingen weer te zien en te waarderen.

Heb aandacht voor elkaar

Uit een onderzoek bij vierduizend getrouwde koppels blijkt dat de ingrediënten van een succesvolle relatie grotendeels bestaat uit aandacht voor elkaar. De volgende uitkomsten kwamen naar voren als het gaat om de ingrediënten voor een goede relatie:

  • 6 keer per maand een goed gesprek hebben
  • 3 keer per maand een lief gebaar
  • 2 keer per maand samen een wandeling maken
  • 2 keer per jaar een weekendje er tussen uit

Let’s cuddle to death!

Een succesvolle relatie zit hem niet in materialistische zaken: het zijn vaak de kleine dingen, zoals ik hierboven ook al noemde, die je relatie laten slagen. Gebleken is namelijk dat een simpele knuffel of kus heelzaam werkt. En laten we eerlijk zijn: het is een kleine moeite en ó-zó fijn! Wie meer dan vier keer per dag met zijn lover knuffelt, bevindt zich vaak in een gelukkige relatie.

Zie werk als bijzaak, elkaar als hoofdzaak

Het is niet gek dat veel relaties in het huidige workaholic tijdperk stuklopen. Vele mensen zijn te druk met werken of zijn alleen maar bezig met de kinderen. Als dit te vaak gebeurt, is de kans groot dat deze mentaliteit vanzelfsprekend wordt waardoor de waardering voor elkaar een stuk minder kan gaan worden. It’s definitely killing voor de liefde en passie in een relatie.

Praten over je werk is natuurlijk helemaal niet erg, het is zelfs goed als je jouw partner deelgenoot maakt van jouw leven (en dus ook je werk). Echter, zorg dat het jullie relatie niet overheerst. Werk niet te vaak over, praat ook over andere onderwerpen en hecht waarde aan elke knuffel, zoen of liefdesgebaar van je lieftallige partner.

Let’s have a talk… or two

Je kunt nog zo verliefd zijn op je partner, dezelfde interesses delen en the best sex ever hebben: zonder de juiste manier van communiceren is je relatie gedoemd te mislukken. Communicatie is immers de basis van een gezonde relatie. Laat hem weten hoe je je ergens bij voelt en verlang dit ook van hem.

Let op: communiceren betekent niet dat je elkaar schreeuwend de les leest over wat je niet leuk aan elkaar vindt! De kunst is om je bezwaren, problemen en/of opmerkingen rustig uiteen te zetten en samen tot oplossingen te komen met de nadruk op ‘samen’. Want inderdaad ook luisteren is een belangrijk onderdeel van communiceren.

Ruzie maken mag

Ook jij hebt vast wel eens een flinke woordenwisseling met je lover waarna je een nachtelijke couch crush houdt bij je beste vriendin, hem de volledige avond de rug toekeert of hem de hele dag trakteert op boze en teleurgestelde blikken. No worries: een ruzie zo nu en dan hoort er bij en is zelfs nuttig!

Ze zorgen voor een flinke dosis intimiteit wat jullie relatie een stuk volwassener en rijper maakt. Jezelf aanpassen aan de ander is juist hetgeen wat jullie relatie de kop kan kosten: dit zorgt er namelijk voor dat alle uitdagingen en stimulansen verdwijnen. Maar let op, ook hier geldt: ruzie alleen wanneer dit nodig is en ga altijd op zoek naar een oplossing.

Freedom is everything

Voordat je Mr. right had leren kennen, bracht je elk mogelijk weekend door met je vriendinnen en danste je tot in de vroege uurtjes in jullie favoriete nachtclub. En ohja: ook tenniste je elke week en hechtte je veel waarde aan een momentje voor jezelf. Onze tip: houd dit zo! Dring je niet aan elkaar op en accepteer elkaars verschillen in hobby's en bezigheden.

Een grote fout die vaak gemaakt wordt is dat, zodra iemand een relatie aangaat, de relaties met vrienden een stuk minder hecht worden en de lovebirds enkel oog voor elkaar hebben. Try not to. Hoe verlieft je ook bent: gun elkaar de vrijheid en je zult merken dat je de momenten samen des te meer waardeert.

Je bent leuk zoals je bent: hij ook!

Je bent gevallen op hem zoals hij is. Inderdaad: ook met zijn slechte eetgewoontes, prikkelende baard en ietwat aparte kledingstijl. Waarom zou je hem dan willen veranderen? Waardeer je partner zoals hij is en probeer hem niet te vormen naar jouw kleding- en levenstijl. Ieder persoon is uniek. Hetzelfde is ook maar zo saai! 

Toon interesse in hem

Oké, je vindt zijn diepgaande interesses voor auto’s misschien niet heel interessant, en ook zijn wekelijkse voetbal match maakt weinig in je los, maar toon op zijn minst interesse als hij hierover begint. Ook jij belaagt hem regelmatig met de laatste roddels over je aartsrivaal.

En vraagt hem dagelijks stijlingtips voor je outfit waar hij hoogstwaarschijnlijk ook niet om staat te springen.Door je open te stellen voor zijn hobbies, interesses en bezigheden laat je aan hem zien dat je je interesseert in hem, en zeg nou zelf… dat is een heel fijn gevoel!

Vertrouw & heb vertrouwen

Wil je een geslaagde relatie opbouwen, zorg dan dat je vanaf het begin van jullie love story elkaar kunt vertrouwen. Kom de afspraken na die jullie maken, doe geen verkeerde dingen achter elkaars rug om en ben open naar elkaar toe. Met een goede dosis vertrouwen komen jullie een heel eind! Je partner zonder redenen wantrouwen zorgt enkel voor conflicten en awkward situaties.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!