10 dingen die je leert van het vrijgezel zijn

10 dingen die je leert van het vrijgezel zijn

Vrijgezel zijn heeft zijn voordelen! Bijvoorbeeld deze 10.

Vrijgezel zijn. Tja, het blijft een dingetje. Terwijl vrienden en vriendinnen om je heen beginnen te settelen of al gesetteld zijn, ben jij (nog) single. Volgens hun wordt het tijd dat jij de ware tegen komt, maar waarom? Jij vermaakt je prima in je eentje! Single zijn heeft zijn voordelen! 

1. Onafhankelijkheid

Al klinkt het misschien wel zo, alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn. Het is echt aan te leren om het naar je zin te hebben met jezelf. Ga eens in je uppie naar de film (dan hoef je ook geen rekening te houden met anderen en kun je gewoon lekker naar de film die jij wil zien) of ga richting het park en geniet van de warme zonnestralen.

Onderzoek doen naar waar jij van geniet zonder invloeden van buitenaf is een waardevolle ervaring om te beseffen wat je nu allemaal wel kunt doen, maar niet had kunnen doen met een man aan je arm.

2. Sparen

Niemand aan je zij? Heel simpel! Geen extra verjaardag, geen extra kerstcadeautjes, geen Valentijnsdag... Do I need to say more? 

3. Wat vooral niet te doen in een relatie

Voel jij je alsof iedereen om je heen een relatie heeft? Dit kan zorgen voor ontmoediging. Maar, waarom? Leef je leven op een gelukkige wijze! Verander die negatieve gevoelens en wees je ervan bewust wat er gebeurt in de relaties van vriendinnen. Heeft jouw beste vriendin vaak ruzie met haar vriend wanneer hij een biertje te veel op heeft? Of is hij altijd jaloers wanneer zij met andere mannen praat?..

Jezelf realiseren wat jij wil (of juist niet wil) in je volgende relatie is alleen maar makkelijker wanneer je leert van de relaties om je heen.

4. Zelfverzekerdheid

Een extraatje dat je krijgt door vrijgezel te zijn is de tijd om er achter te komen wie je bent en wie je wil zijn. Je bent afhankelijk van jezelf en alleen jij kan je zelfvertrouwen een boost geven en de motivatie aanzetten om iedere dag hard te werken. Niets machtiger dan dat, toch?

5. De manier om in je eentje plezier te hebben

Iedere single vrouw is wel eens (of meerdere keren) uit geweest met een (of meerdere) stelletjes. Leuk! Of niet? Het is namelijk niet altijd makkelijk om het derde- of vijfde wiel aan de wagen te zijn.. Maar, wat maakt het uit? Ga eens naar links als zij naar rechts gaan en lach over hen samen met die goed uitziende barman in het café!

6. Normen

Je vriendinnen helpen door advies te geven wanneer zij het moeilijk hebben in hun relatie, is een handige manier om nieuwe normen toe te voegen aan jouw eigen lijstje: 1. Hij moet het niet erg vinden als ik een avondje op stap ga met de meiden, 2. Hij moet me niet de gehele tijd smsen tijdens die avond. You go girl! 

7. Luisteren

Ook is het helpen van vriendinnen tijdens hobbels in de relatie van vriendinnen een goed moment om te werken aan een vaardigheid die veel mensen wel eens vergeten: luisteren! Nee, luister niet met de bedoeling om haar lief af te kraken en haar duidelijk te maken dat ze er een einde aan moet maken, maar luister open en vriendelijk naar haar. 

Niet veel mensen willen en zullen dit doen, daarom is het een waardevolle eigenschap in het leven (voor anderen, maar ook zeker voor jezelf!)

8. You-time

Soms wil je gewoon door het huis rondhuppelen in een oversized trui en fluffy, kniehoge sokken om vervolgens in bed te duiken en een hele zak chips (of twee) leeg te eten, terwijl je vijf en een half uur lang kijkt naar je favoriete serie. Ja. Toch? En dat geeft helemaal niets! Niet het gevoel hebben dat er iemand op je wacht of iets van je verlangt is gewoonweg heerlijk en kan dus ook gewoon!

9. Gaan voor wat jij wil

Misschien klinkt het je als muziek in je oren om de wereld rond te reizen? Nou, wat houdt je tegen? Precies! Niemand. Niemand zal proberen je vast te binden om aan zijn zij te blijven en er is niemand die zal zeggen dat hij het echt niet aan kan om een lat-relatie te beginnen. Vertel de wereld dat jullie elkaar heel snel beter zullen leren kennen!

10. Je hoeft je eten niet te delen - Met niemand!

"Lief, mag ik jouw laatste pizza punt?" 'Neee! je eet 'm lekker zelf op!!'

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!