Blij zijn met je vader | 10 redenen waarom

Omdat jij nog altijd papa's kleine meisje bent...

Vaders zijn er altijd, het wordt bijna 'gewoon'. Maar dat deze man zoveel voor jou over heeft is natuurlijk helemaal niet vanzelfsprekend! Daarom de tien redenen waarom we onze páps wat vaker eens flink in het zonnetje mogen zetten. Hij is lief, grappig, heeft alles voor je over en houdt je met beide benen op de grond.

1. Daddy's little girl

Vanaf de eerste kreet die uit jouw pruilende babymondje kwam, speelt je vader een belangrijke hoofdrol in je leven. Hij heeft jou zien huilen als baby, zien puberen als dertienjarige tiener en zien opbloeien als een prachtige, volwassen men magnet. Niet voor niets dat jij -nog steeds- zijn kleine meisje bent! Jouw paps zal, hoe dan ook, altijd een zwak voor je hebben en daarmee anytime, anyplace, anywhere voor je klaarstaan.

2. Nuchtere kijk op het leven

Laten we eerlijk zijn: samen met je moeder weet je de meeste bad situations nog in een positief daglicht te plaatsen, om er vervolgens in een later stadium achter te komen dat jouw toenmalige prins op het witte paard in volle galop de andere kant op racet. Inderdaad: met alle goede bedoelingen weet je moeder je gevoel een positieve wending te geven, maar op langere termijn is de nuchtere mening van je vader hetgeen dat je met beide benen op de grond zet.

De nuchtere blik van daddy is misschien ietwat pijnlijk, maar voorkomt wel een hoop gedoe in de toekomst. Je vader heeft immers het beste met je voor!

3. Hij weet hoe mannen denken

Niemand beter dan jouw paps weet hoe die onmens ingewikkelde brein van je mannelijke tegenspeler werkt. Heb je twijfels over de uitgesproken woorden van je lover, vraag je je af waarom je scharrel niets van zich laat horen of weet je niet hoe je moet omgaan met het opdringerige gedrag van je best male friend? Ask your dad! Hij is immers zelf een man en heeft dergelijke situaties -hoogstwaarschijnlijk- zelf al wel eens eerder meegemaakt. Daarnaast zal hij met zijn (ja, daar is 'ie weer!) nuchtere blik jou behoeden voor de verkeerde acties of uitspattingen. Daddy to the rescue!

4. Hulp bij het klussen!

Wie was de eerste persoon die met zijn kluskoffer klaarstond voor de deur van jouw kersverse nieuwe huisje? Juist! Zonder het te hoeven vragen timmert hij jouw king size kledingkast in elkaar of legt hij met liefde jouw nieuw ingeslagen laminaatvloer. Met zijn meetlat nog in zijn handen slurpt hij van zijn vers gezette koffie terwijl hij secuur de maten van je keukenkastje aan het opmeten is. Ahhh, als je je lieve vader toch niet had!

5. Man van de cijfers

Of het nou gaat om hersenpestende wiskundesommen, een financiële begroting voor een project óf het invullen van je jaarlijkse belastingformulier: je ogen beginnen spontaan te draaien bij het zien van cijfers en ook je normaal zo snel werkende hersens laten het bij het zien van financiële sommetjes spontaan afweten. Gelukkig is daar je vaderfiguur die met zijn wiskundige en financiële inzicht er voor zorgt dat die wiskundesommen in no time zijn gefikst, die begroting er tip top uitziet en je belastingformulier de deur uit vliegt voordat je er erg in hebt. Jippie!

6. "Zonder make-up ben je nóg mooier"

Je komt 's ochtends met grote wallen en een verwaarloosde haarcoupe de trap af gesloft waarna je al gapend neerploft op de bank. Een blik in de spiegel heb je nog niet durven te werpen, wetende dat je eruit ziet alsof je wekenlang -zonder stijltang en föhn- hebt gekampeerd in the middle of nowhere ergens in een verlaten bosgebied. Toch is daar dan elke keer weer je lieve vader die je met een twinkeling in zijn ogen toespreekt dat je zonder make-up nóg mooier bent, en je eigenlijk helemaal niets nodig hebt om te stralen; dit doe je namelijk al van jezelf. Of we het nou geloven of niet: stiekem doet het je wel goed, die liefkozende woorden!

7. Daddy to the rescue: jouw persoonlijke beschermengel

Je vader lijkt zo nu en dan misschien lichtelijk ongeïnteresseerd over te komen, toch zal hij altijd op zijn hoede zijn er er voor zorgen dat jij zo min mogelijk gekwetst wordt. Niemand anders die sneller komt aanscheuren in zijn racemonster als jij hem snikkend opbelt met de mededeling dat jouw date je in de kou heeft laten staan. Dat bedoelen we! Hoe oud en volwassen  je ook bent: Hij zal je beschermen wanneer dit nodig is en voor je opkomen als je hij vindt dat dit nodig is.

8. Zijn aanstekelijke gevoel voor humor

Waar de humor van je moeder stopt bij droge moppen en sarcastische grappen, daar gaat jouw pap vrolijk door! Oké, zijn humor is misschien een tikkeltje beledigend, en ook jij moet zo nu en dan geloven aan de moppetopsessie van je vader, maar al bij al ben jij de persoon die (samen met je vader zelf!) het hardst lacht om zijn grappen.

9. Samen op pad: auto's kijken

Wie schakel jij in als je toe bent aan een nieuw exemplaar op vier wielen? Je lieve vader natuurlijk! Naast het feit dat hij veel meer verstand heeft van auto's dan jij, is deze autozoektocht een prima excuus voor een leuk dagje uit met je vader! na eindeloze daddy-to-daughter discussies, lachwekkende situaties en de helpende hand van je vader kom je thuis met een nieuwe auto... thanks to daddy!

10. Jouw bruiloft: het weggeefmoment!

Last but not least: je vader is de persoon die jou op de mooiste dag van je leven (inderdaad, je trouwdag!) weg mag geven. Een hele eer, maar daarbij ook een erg emotioneel moment waarbij je vader zijn kleine meisje toevertrouwd aan een andere man in jullie leven. Hij zal je vanaf nu moeten delen met jouw lover, maar hé, whatever happens: je vader zal onvoorwaardelijk de man van je leven blijven!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!