Internetdaten: how-to? Voor en nadelen van online daten

Internetdaten: waar begin je? En wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Wij geven hier antwoord op.

Een vrouw die haar geluk zoekt op het internet wordt vaak in één adem genoemd met 'wanhopig'. Voor iets wat maatschappelijk nog niet helemaal is geaccepteerd, is het echter razend populair. Als we de onderzoeken mogen geloven heeft 1 op de 3 singles een profiel op een datingsite. Ongebonden persona's in álle lagen van de bevolking. Mocht jij ook overwegen een kans te wagen in internetland, dan is dat dus niets om je voor te schamen. Wél is het handig om een beetje voorbereid te werk te gaan, want online dating is niet zonder haken en ogen. Wij bieden een helpende hand!

Help, waar begin ik?

YES, je hebt je over de bezwaren heengezet! Dan is het nu tijd voor stap één: een geschikte site zoeken. Wie dacht dat ze gelijk kon beginnen komt bedrogen uit. Eerst zal er een keuze moeten worden gemaakt uit het ruime aanbod aan datingsites. 

Your profile is everything

Profielfoto Als je eenmaal na lang wikken en wegen de geschikte site hebt gevonden, is het tijd om een profiel aan te maken. Vat dit niet lichtzinnig op. Je profiel is in internetdateland je belangrijkste tool. Het állerbelangrijkste? Je profielfoto. Hoewel dit niet verplicht is, raden we het wel aan. Profielen met profielfoto worden velen malen meer bekeken. Gewoon doen dus! Even een paar open deuren intrappen: zorg dat je er alleen opstaat, er verzorgd uitziet en zet een glimlach op (niet overdrijven, niemand heeft behoefte aan jouw breedbekkikker-lach, maar probeer wel een klein charmant lachje te produceren). Maar vooral: neem een recente foto. Hoe verleidelijk het ook is om een foto van vijf of tien jaar - toen je strakker en jonger was - op te zetten, doe dit vooral níét. Als je eenmaal af gaat spreken ziet hij toch wel hoe je er anno 2015 uitziet (duh!).

Gegevens Fijn kiekje gevonden? Dan is het tijd om de gegevens in te vullen. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de profielfoto, don't cheat! Dus alles eerlijk invullen én zo volledig mogelijk. Hoe completer je profiel, hoe groter de kans dat er een match qua interesses ontstaat. Tegenpolen trekken elkaar dan misschien aan, de meeste relaties zijn uiteindelijk toch gebaseerd op gemeenschappelijke interesses. Vaak is er ook mogelijkheid om iets jezelf te vertellen, maak hier gebruik van. Probeer origineel te zijn en laat wat van je persoonlijkheid zien!

Do's

  • Humor is the key to everything! Bevalt iemands profiel jou, stuur hem dan een humoristisch en origineel berichtje. Zorg dat het een persoonlijk berichtje is! Niets is zo irritant dan mensen die een algemeen bericht opstellen en naar half Relatieplanet sturen, in de hoop dat er iemand zo gek is te reageren.
  • Als je eenmaal een tijdje met een man hebt gemaild, ga dan over op telefoongesprekken. Sommige mannen zijn uitstekende schrijvers (of hebben iemand die dat voor hun doet!), maar vallen in het echt vies tegen. Aan de telefoon krijg je net een iets betere indruk.
  • Mocht het allemaal zo bevallen dat je akkoord gaat met een real-life ontmoeting, spreek dan wel een openbare plek af. Niet alleen de eerste date, maar ook een eventuele tweede en derde date. Want wat weet je nou eigenlijk van hem?

Don't

  • Te hoge verwachtingen hebben. Zie het als een leuk avontuur, niet als garantie voor een succesrelatie.
  • "If  he seems too good to be true - he probably is", riep Samantha Jones in Sex and the City al eens en dat geldt voor online dating helemáál.
  • Spelfouten zijn een echte NO NO! Blink jij niet uit in spelling, laat dan die vriendin die dat wel is je teksten nog eens controleren.
  • Vrouwen hebben een heleboel vervelende gewoontes op eerste dates. Check ze hier.

Niet alleen voor 30+

Internetdaten is echt niet alleen voor dertigplussers! Wij hebben wel ook eens genoeg van het doorsnee type man wat op de werkvloer loopt of in de kroeg hangt. Er zijn sites meer gericht op jongeren, zoals Studentdating en Pepper. En ja, er zijn écht genoeg andere jongeren die hier de liefde van hun leven proberen te vinden.

Gevaren

Laat je niet afschrikken, maar wees wel gewaarschuwd: internetdaten is niet zonder gevaren. Net zoals dat in real-life zo is, zitten er genoeg gekken tussen. Spreek niet te snel met iemand af en let op waar je afspreekt. Ga bij voorkeur op de eerste date een drankje doen. En vergeet vooral niet om een vriendin/familielied te laten weten waar je uithangt. Wees voorzichtig!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 maart 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!