Waarom een zus hebben?

Waarom een zus hebben?

6 redenen waarom iedere vrouw een zus zou moeten hebben! Want je vrienden zijn nu eenmaal niet altijd voor je beschikbaar...

Ik herinner me het nog als de dag van gisteren: ik zat thuis op de bank samen met mijn oma te wachten op hét telefoontje van mijn ouders. Toen de telefoon dan ein-de-lijk ging, wist ik niet hoe snel ik op moest nemen, om het uiteindelijk uit te schreeuwen: "OMAAA, IK HEB EEN ZUSJE!!!"

Ik was vier jaar oud toen mijn zusje, Amber, mijn leven verrijkte: een klein, dik bolletje (van bijna 10 pond!!) waar ik vanaf de eerste seconde verliefd op was. Niet alleen was zij mijn kleine zusje, ik was vanaf die dag ook nog eens een grote zus. Een rol die ik uiteraard reuze serieus nam.

Ik waste haar voetjes terwijl mijn moeder haar boven water hield in bad en ik mocht haar ook regelmatig de meest kleffe prakjes toestoppen. Ze vond het heerlijk en ik ook!

Waarom een zus hebben? 

Inmiddels zijn Amber en ik wat ouder en kan zij zichzelf wassen en voeren. Maar, dat neemt niet weg dat we steeds meer doorkrijgen hoeveel we eigenlijk aan elkaar hebben. Na jaren van 'ruzies' omdat zij met mijn pop wilde spelen en ik 'hamburgers' wilde bakken in haar speelgoedkeukentje, zien we toch echt wel in dat het heel eenzaam zou zijn zonder elkaar. Alleen is tenslotte maar alleen, toch?!

Waarom iedere vrouw een zus zou moeten hebben

Dat ik nog steeds geniet van het hebben van een zusje mag wel duidelijk zijn. Uiteraard zijn er wel eens momenten geweest dat we elkaar niet uit kunnen staan en er beter aan doen om even niet bij elkaar in de buurt te komen.

Maar, ondanks dat, kan ik me echt geen leven zonder mijn 'kleine' zus voorstellen. Daarom ook 6 redenen waarom iedere vrouw een zus zou moeten hebben!

 1. Een zus is onvervangbaar

Vrienden en vriendinnen komen en gaan en ook die gezellige buurvrouw zal hoogstwaarschijnlijk een keer verhuizen en je buurvrouw niet meer zijn. Een ander verhaal is de relatie die je met je zus hebt: een zus blijft, hoe en wanneer dan ook, al-tijd je zus. Zij weet dingen van jou die niemand anders weet en bij haar kan jij nét iets meer jezelf zijn dan bij wie dan ook.

Je zus is gewoon echt onvervangbaar!

 2. Er was/is altijd iemand die je de schuld kan geven

Vroeger als mijn moeder zei dat we bepaalde koekjes moesten laten liggen omdat deze bestemd waren om mee naar school te nemen, kwam het nog wel eens voor dat ik ze tóch op at. Als mijn moeder er dan achter kwam was het toch ideaal om mijn kleine zusje de schuld te geven? Zij gaf mij namelijk ook vaak genoeg de schuld van dingen waar ik niet eens het bestaan van wist!

Nog steeds is het toch wel heel verleidelijk om, als je vergeten bent een cadeautje te kopen voor de verjaardag van je moeder, je zus de schuld te geven. Jij was tenslotte druk bezig met andere dingen.....

"Sister to sister we will always be, a couple of nuts of the family tree"

 

 3. Je bezit een dubbele garderobe!

Naarmate je zus en jij ouder worden, ga je steeds meer aan elkaar hebben. Of moet ik eigenlijk zeggen: naarmate jij en je zus ouder worden ga je steeds meer van elkaar aanhebben? Mijn zusje en ik hebben dezelfde schoenmaat. Alhoewel, zij heeft nét een maat groter, maar als ik dikke sokken aantrek is dat probleem opgelost (haha!).

Ook hebben we dezelfde maat qua kleding; ik pas haar truitjes (en maak hier maar al te graag gebruik van) en zij past mijn jasjes (waar zij dan weer, meer dan regelmatig, gebruik van maakt). Ideaal!

 4.  Er is altijd iemand

Je ene vriendin heeft het druk met haar relatie, de andere vriendin is super druk met het huishouden en dan heb ik het nog niet eens over die ander die vaker in de sportschool te vinden is, dan dat ze bij jou op de bank zit.

Vervelend zou je denken, maar niet als je een zus hebt. Je zus is er hoe dan ook altijd en staat no matter what altijd voor je klaar!

"Side by side or miles apart we will always be sisters, connected by the heart" 

 

 5. Je leert van je zus

Vaak hoor je "Van een grote zus kan je leren!", maar dan denk ik: van een kleine zus kun je net zoveel leren! Natuurlijk heb je als grote zus meer levenservaring en ben je 'ouder en wijzer', maar dat maakt een kleine zus niet minder. Iedereen staat anders in het leven en kijkt anders tegen bepaalde dingen aan, wat betekent dat een kleine zus leert van haar grote zus, maar andersom ook zeker weten!

6. Unconditional love

Oke, het leven met een zus gaat niet altijd over rozen. Maar eerlijk is eerlijk; na regen komt altijd weer zonneschijn en de negatieve momenten verdwijnen als sneeuw voor de zon als je denkt aan de positieve momenten. Hoe je het ook wendt of keert, de liefde die jij hebt voor je zus én andersom is onvoorwaardelijk!

"Because I have a sister I will always have a best friend"

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!