Mannen VS Vrouwen - De belangrijkste verschillen!

Mannen VS Vrouwen - De belangrijkste verschillen!

Want mannen komen immers van Mars en vrouw van Venus.

Na de feministische golf zijn mannen en vrouwen officieel gelijkwaardig. Hetzelfde worden we echter nóóit. Dat is ook helemaal niet erg, want de verschillen blijven altijd een geliefd gespreksonderwerp. ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ is niet voor niets één van de bestverkochte boeken van de afgelopen jaren.

Wij doken in de materie. Wat zijn nou eigenlijk de grootste verschillen?

1. Gevoelens

Wat horrorfilms zijn voor vrouwen, is het praten over gevoelens voor mannen. Doodeng. Maar waarom hebben ze daar eigenlijk zo'n moeite mee en wij vrouwen niet? Simpel: mannen hebben een ander brein dan vrouwen. Bij vrouwen worden emoties in hetzelfde gebied verwerkt dan taal, dus kost het ons geen enkele moeite die gevoelens om te zetten in woorden. Bij mannen zijn de delen in het brein die betrokken zijn bij taal echter niet verbonden met de delen die emotie bepalen. Huilen is voor een man helemaal uit den boze. Waar wij het af en toe nog wel eens cute kunnen vinden, ziet hij het als een teken van zwakte.

WIST JE DAT? Vrouw kunnen beter dan liegen dan mannen, omdat zij tijdens de communicatie meer letten op lichaamstaal.

2. Luisteren vs. oplossing

Casus: iets in je leven verloopt niet zo soepel als gewenst. Je bent voor de vierde keer voor een tentamen gezakt, je kat is onverwachts overleden of je iPhone heeft het begeven. Je wilt niets liever dan je hart luchten. Als je het dramatische verhaal aan je vriendinnen vertelt, knikken ze begripvol en bieden ze een luisterend oor. Precies wat je nodig had. Vriendlief daarentegen, begint als een razende kant-en-klare oplossingen te bedenken. Hé, daar zat je helemaal niet op te wachten.

Don't blame the guy! Hij kan er namelijk helemaal niks aan doen. Want daar hebben we het weer: mannen hebben nou eenmaal een ander brein dan vrouwen. Ze begrijpen simpelweg niet dat vrouwen vragen om erkenning en begrip en niet om een oplossing. Zij zien het vertellen van een probleem als vragen om een oplossing. Zucht!

WIST JE DAT? Mannen kijken slechts één (!) keer per dag in de spiegel. Vrouwen kijken naar alles wat licht glanst.

3. Shopaholic vs. anti-shoppen

Dat mannen niet van shoppen houden is geen geheim. Maar hoe kunnen ze in godsnaam niet van onze favoriete hobby houden? Hun hersenstructuur is gebaseerd op winkelen met een gericht doel en tijdschema. Vrouwen daarentegen willen uitgebreid kleiding passen zonder iets te kopen. Mannen raken hiervan gefrustreerd: hij is een jager en wil zijn prooi mee naar huis nemen. Duurt de 'jacht' te lang, schiet hij in de stress.

4. Relatie vs. bindingsangst

Wel eens afgevraagd waarom hij niet meer terugbelt? Elke man heeft wel een lichte vorm van bindingsangst. Waar vrouwen al zwijmelend op zoek gaan naar Mr. Right, zijn mannen vaak zeer terughoudend in het aangaan van vaste relaties. Dit komt omdat ze bang zijn veel te zullen missen als ze hun 'wilde' vrijgezellenleven opgeven. Trouwen vinden ze niet cool. Ook qua seks zijn er veel verschillen tussen man en vrouw. Daar kun je hier meer over lezen.

WIST JE DAT? Mannen raken opgewonden door visuele prikkels terwijl een vrouw eerder opgewonden raakt door wat een man tegen haar zegt.

5. On the road

Als we onderzoeken mogen geloven, kunnen mannen beter inparkeren, afstanden schatten én kaartlezen. Zijn mannen dan de king of the road? Neuh, dat valt ook wel weer mee. Vrouwen hebben weer andere kwaliteiten;  wij kunnen beter (net als in het dagelijks leven) multitasken en nemen minder risico's. Bovendien zijn mannen agressiever. Meer over het verschil tussen mannen en vrouwen achter het stuur lees je hier.

WIST JE DAT? Mannen zich alleen druk maken over kleding als iemand anders hetzelfde draagt.

Brigitte Kaandorp over de verschillen

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn niet alleen heerlijk leesvoer, maar ook vaak een bron van humor. Brigitte Kaandorp legt in onderstaand filmpje op doodsimpele wijze de verschillen uit, waarbij direct duidelijk wordt dat vrouwen eigenlijk een veel zwaarder leven hebben.

Bronnen

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!