11 redenen om je moeder te waarderen op Moederdag

De enige vrouw die jou echt kent..

Moederdag komt eraan en dit geeft jou de mogelijkheid om de vrouw die jouw vanaf je jonge babyjaren heeft bijgestaan, en dit nog steeds doet, eens flink in het zonnetje (en de spotlights!) te zetten. Moeders heeft je niet alleen grootgebracht tot wie je nu bent, maar het is ook de enige vrouw die jou daadwerkelijk kent, ook achter je altijd glimlachende masker. 

11 redenen om je moeder te waarderen op Moederdag

 

1. Liefde gaat door de maag

Help! Na een drukke werkdag kom je thuis en ben je vergeten de boodschappen in huis te halen. Tot overmaat van ramp sluiten de supermarktdeuren op datzelfde moment ook nog eens. Gelukkig staat mams binnen no time klaar met een heerlijke pan home made spaghetti!

2. Mama knows best

Je vriendinnen zijn de deur uit en jij zit met een doos tissues snikkend op de bank te denken aan je ex-lover waar je stiekem nog een crush op hebt (pijnlijk, we know). Na slechts één telefoontje staat, ook hier weer, je lieftallige moeder aan de deur om een steunende arm op je heen te slaan. Aaahhh!

3. Je beste vriendin

Zin om een heerlijk avondje te roddelen en te klagen? Vriendlief neemt misschien snel de benen bij dergelijke taferelen, maar moeder doet maar al te graag mee! En ohja: don't forget de king size koejestrommel die moederlief tijdens jullie gesprek op tafel schuift!

4. Hallo, levenservaring!

Je moeder is een vrouw met levenservaring; of het nou gaat om love situations, werk gerelateerde onderwerpen of persoonlijke issues, ze zal je nomather what altijd bijstaan met een passend antwoord.

Mijn moeder heeft mij zoveel levenservaring gegeven! Daarom verras ik haar op moederdag met een armband van Pandora met het bedeltje 'hope'. Hoop die zij mij in het verleden gaf en die ik nu aan haar geef voor de toekomst. 

5. De beste kok ooit

Let's be honest: jouw moeder maakt de állerlekkerste taart en meest geweldige kippenpootjes van de hele wereld; hier kan zelfs geen vijf sterren menu tegenop!

6. Oprechte criticus

Oké, je moeder kan ietwat kritisch uit de hoek komen... maar is het niet dankzij haar dat je vorige week een awkward conflict tussen je vriendinnen en jou hebt weten te voorkomen? You go mom!

7. Tips van mama

Heerlijk, al die old fashioned huis-, tuin- en keukentips van je moeder waarmee je een hoop rollende euro's bespaart.

8. Wie heeft die shopping-gen aan je doorgegeven?

Shoppen enkel een klus die is weggelegd voor je vriendinnen? Hell no! Ook in moeders schuilt een ware shopping queen (enne... ze trakteert je tussentijds maar al te graag op een heerlijke lunch!).

Daarom is het tijd om haar op moederdag te trakteren! En dat doe ik dan ook met heel veel liefde... 

9. Tweelingzussen?

Stiekem herken jij jezelf in je moeder als je haar rusteloos door het huis heen ziet sloffen en mompelend tegen zichzelf ziet praten. Wat lijken jullie toch eigenlijk veel op elkaar!

10. Altijd bereid om te helpen

Was jouw moeder niet de persoon die jou heeft geholpen aan je eerste o-zo-schattige autootje, je heeft geholpen bij het decoreren van je nieuwe huisje of spontaan aan de deur stond met een zelf samengesteld overlevingspakket? Juist, dat bedoelen we!

11. Deel uitmaken van ieder deel van je leven

Jouw moeder is de enige die je mee op reis kan nemen naar het vertrouwde verleden. Dit doet ze dan ook met alle liefde! Overvolle fotoboeken, oude verstofte videobanden en overenthousiaste verhalen; onder het genot van een heerlijk kopje thee vertelt ze jou met een twinkeling in haar ogen alles over jouw zorgeloze kindertijd.

TIP: wil jij jouw moeder verrassen met moederdag? Dan raad ik een mooie armband van Pandora aan! Je kunt bij hen een bedel uitkiezen wat jij vindt passen bij jou moeder. Zoals bijvoorbeeld de bedel hope, caring, happiness, wisdom en health. Wat wens jij jouw moeder toe? 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

28 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!