11 vervelende gewoontes van vrouwen op de eerste date

Eerste date gewoontes, we hebben ze allemaal...

Na jezelf wekenlang mentaal voorbereid te hebben op die eerste date en tientallen outfifts aan (en weer uit) getrokken te hebben, is het moment suprême dan eindelijk daar: de avond van jullie eerste date! Zenuwachtig als dat je bent open je de voordeur en begroet je hem alsof je de nuchterheid zelve bent...

Waar je ook bent, een juiste dosis aan gespreksstof is onmisbaar en daarnaast is een fijne gesprekspartner ook niet verkeerd. Net als je denkt dat je jouw zenuwen de baas bent, zie je hem lichtelijk  geërgerd het raam uit staren. Oh no, maakte jij je nou net schuldig aan een van de typisch vrouwelijke bad-first-date-habits? Check it out!

Eerste date gewoontes 

 

1. Controlecheck: Facebook verhalen

Ook al check je zijn Facebook met de beste bedoelingen, keep in mind dat dit slechts jullie eerste date is. Op het moment dat jij hem enthousiast vertelt dat je zijn post van gisteren (en die dag ervoor...) zo leuk vindt, kan hij het idee krijgen dat jij hem controleert.

Als een man ergens allergisch voor is, zijn het wel control freaks (en dan met name de vrouwelijke variant!). Daarnaast: bewezen is dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot drukbezette vrouwen (die wel wat beters te doen hebben dan het ontleden van zijn Facebook pagina!).

2. Overenthousiast: vragenvuur

Tijdens jullie romantische diner schieten er tientallen vragen door je hoofd. Hij heeft zijn eerste hap nog niet genomen of jij bestormt hem met een waar vragenvuur. Sociaal als dat hij is geeft hij netjes antwoord... althans, daar doet hij een poging tot. Je bent zo enthousiast dat je hem de kans niet geeft om zijn verhaal te laten doen, en staat alweer klaar met je volgende vraag.

Net als dat wij het waarderen als mannen naar ons luisteren, vinden zij het fijn als wij hen uit laten praten. Zorg dat jullie beiden het gesprek leiden; zo voorkom je dat het gesprek de vorm van een interview aanneemt.

3. Jij en je telefoon

Tuurlijk, iedereen is (vooral in het begin) nerveus tijdens een eerste date. Dat is niet erg; integendeel! Een beetje spanning op een moment als deze is niet meer dan gezond. Mocht er een stilte vallen en bekruipt jou een nerveus gevoel, grijp dan niet direct naar je telefoon.

Het checken van je telefoon tijdens een eerste date is voor jou misschien de ultieme oplossing om die awkward stilte te verdoezelen, maar bij hem zal dit overkomen als desinteresse. Je hebt een date met hem en niet met je telefoon: zorg dat je je telefoon uit hebt staan; Je vriendinnen kunnen wel even wachten!

4. Jezelf niet zijn

Het klinkt misschien ietwat cliché, maar je anders voor doen dan dat je daadwerkelijk bent is een number one turn-off. Je hoeft niet al zijn interesses te delen of alles leuk te vinden wat hij zegt. Je bent veel aantrekkelijker als je laat zien dat je een eigen mening hebt en staat voor wie je echt bent. 

5. Alles aan hem overlaten

Wat voor een date jullie ook hebben, overal zullen keuzes gemaakt moeten worden. Zorg dat je weet wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Het is makkelijk om alles aan hem over te laten en hem de keuzes voor het eten en drinken te laten maken, maar het is nog makkelijker als je weet waar je op dat moment zin in hebt.

Laat hem niet al het werk doen, maar doe dit samen.

6. Geen initiatief tonen

Hij heeft zich tijdens de eerste date flink uitgesloofd en jou de avond van je leven bezorgd. Met vlinders in je buik word je netjes thuis afgezet en drie minuten laten stuurt hij jou een lief berichtje voor het slapengaan. Let's be honest: het is heerlijk als iemand zo zijn best voor je doet! Reality check: ook hij vindt dit fijn.

Zorg dus dat niet alle initiatieven van zijn kant komen, en verras hem ook eens met een leuk dagje uit of een lief berichtje.

7. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Je wilt er op en top uitzien op jullie eerste date en hebt daar de nodige voorbereidingstijd voor uitgetrokken. Met je haar in de krullen, fashionable high heels en je mooiste outfit is het gehalte van je zelfvertrouwen flink gestegen. Houd dit gevoel vast en zorg dat je tijdens de date niet elk half uur je spiegeltje erbij tovert of een sprint neemt naar het toilet om daar vervolgens je haar te gaan staan kammen.

Het teveel bezig zijn met je uiterlijk kan onzekerheid en zelfs desinteresse opwekken. Hij zal uiteindelijk toch moeten vallen op wie jij echt bent; een goed verzorgt uiterlijk is slechts een mooie bijkomstigheid.

8. Die eeuwig terugkerende ex

De avond vordert en de gesprekken worden steeds interessanter. Voordat je er erg in hebt geef je jouw ex een prominente rol in jullie discussie, want die ervaring had jij ook met je beruchte ex, om daarna gelijk maar even te benadrukken dat jouw date eigenlijk wel heel erg veel weg heeft van mr. exit.

Praten over exen tijdens de eerste date is een duidelijke afknapper. Je ex is niet voor niets je ex en zijn ex is niet voor niets zijn ex. Focus je op elkaar en vraag hem ook niet naar zijn liefdesverleden. Voel je echt de behoefte om je ex te betrekken bij de date, vraag jezelf dan af of je daadwerkelijk over hem heen bent.

9. Klaagmuur

Je hebt de trein gemist waardoor je lichtelijk gestrest aankomt op de plaats van bestemming. Daarnaast ben je vergeten je nagels te voorzien van een kleurtje en zat je favo broek nog in de was. Denk het, maar zeur niet! Zeuren wordt gezien als een van de meest vervelende eigenschappen bij vrouwen. Dit wordt ook zo ervaren tijdens een (eerste) date.

Zorg er voor dat je, hoe de situatie ook loopt, positief blijft denken en straal dit ook uit. Al is er nog zoveel mis gegaan, je zit daar nu wel met die enorme hunk onder het genot van een heerlijk wijntje.  Een positieve uitstraling werkt aanstekelijk en laat jou stralen als nooit tevoren.

10. Weinig, minder, minst...

Wij vrouwen zijn, zowel direct als indirect, een groot deel van onze tijd bezig met ons gewicht. Er mag geen grammetje aankomen en niemand mag zien dat jij jezelf overgeeft aan die enorme hamburger met franse frietjes. Mannen houden niet van graatmagere meiden en zien je liever iets meer dan te weinig eten.

Het bestellen van enkel een voorgerechtje à la bouillonsoep maakt je niet aantrekkelijker. Eet gewoon waar je op dat moment trek in hebt en zorg dat het eetaspect jullie avond niet overheerst.

11. Het geven van ja/nee antwoorden

Of je nou nerveus bent of simpelweg geen antwoord weet, probeer, nomather wat, jezelf niet te beperken tot een 'ja', 'nee' of bevestigend knikje. Gesloten antwoorden nodigen niet uit tot een leuk gesprek en daarnaast: je wilt toch juist zoveel mogelijk over elkaar te weten komen?!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

23 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!