Saboteer ik mijn relatie?

Saboteer ik mijn relatie?

Vrouwen saboteren vaak onbewust hun relatie. Wij vertellen jou 5 manieren hoe je dit onbewust doet.

Wij, vrouwen, zijn kritisch op onszelf. Wij willen zo snel mogelijk alles tegelijk doen waardoor wij snel last van stress krijgen. Het klinkt misschien hard, maar zonder dat we het door hebben saboteren wij zo onze relatie. 

TIP: Er zijn een aantal punten waarop jij kunt letten waardoor jij jouw eigen relatie kunt verbeteren. Kijk niet alleen kritisch naar jezelf maar ook naar jouw relatie.

Saboteer ik mijn relatie? 5 manieren hoe!

1. Onzeker over jouw lichaam

Als je onzeker bent dan heeft dit effect op jouw seksleven, je bent dan minder speels en vrij. Het liefst wil je dat het licht uit gaat of ga je onder de dekens liggen. Je moet plezier met elkaar hebben onder en op de dekens! Vertel aan jouw vriend of man waar je onzeker over bent en schiet niet in de aanval als hij je een complimentje geeft.

2. Bad timing

Wij hebben vaak ook de neiging om alles te analyseren en elke bad scenarios te bedenken die er bestaat. Nergens voor nodig! Doordat we van alles in ons hoofd halen, ook als je gezellig in een restaurant zit, kan het gebeuren dat je er toch nog even over begint. Doe dit niet! Mannen vinden dit heel irritant en je kunt het probleem ook zeker niet op dat moment oplossen.

3. Afsnauwen

Het was een drukke dag op werk, je moet nog boodschappen doen en vanavond wil je nog even de sportschool in. Stress! Je komt thuis en het eerste wat je doet is jouw vriend of man afsnauwen dat de afwas nog niet is gedaan. Dat is natuurlijk niet eerlijk, maar het gebeurt vaker dan je denkt. Als jouw partner vertelt dat jij hem vaak afsnauwt om de kleinste dingen, dan is er iets mis. Het uitvallen naar jouw vriend of man kan een teken zijn dat je twijfelt over jouw gevoelens naar hem toe.

4. Alles bijhouden

Wij hebben graag alles onder controle en wij willen van alles op de hoogte zijn. Wij houden daarom ook vaak lijstjes bij. Als je tegen jouw vriend of man zegt: ‘Ja, we waren vanavond bij mijn vrienden, maar we waren vorige week twee keer bij jouw vrienden,’ dan vindt hij dat niet leuk. Dit is ook een teken dat jij je niet begrepen of gehoord voelt. Je denkt dat jouw partner niet inziet wat je allemaal doet voor jou en hem.

De woorden ‘ja, maar’ zijn kenmerkend in deze situatie. Betrap jij jezelf dat je veel ‘ja, maar’ zegt, vraag jezelf dan af of dit wel echt nodig is. Doe jij inderdaad altijd de afwas en hij niet? Of heb je het gevoel dat jij veel moet opofferen en hij niet? Het komt erop neer dat je de betere partner wilt zijn, wat heel kinderachtig is.

5. Het verleden domineert het heden

Als wij toch eerlijk zijn, moeten wij toegeven dat we goed zijn om oude koeien uit de sloot te halen. Iedereen is wel een keer gekwetst door een ex-vriendje, maar vergelijk jouw huidige vriendje niet met hem. Hij is anders en daarom ben jij ook op hem gevallen. We herhalen problemen om deze op te lossen als dat nog niet gelukt is.

Om dit op te lossen is het aan te raden om vorige problemen op te schrijven en als je dan weer ruzie krijgt met jouw huidige vriend over dezelfde onderwerp, vraag jezelf dan af of dat wel eerlijk is. Je kunt hem ook vertellen over de problemen met jouw ex en uitleggen waarom je dus onzeker bent over die punten

Dus als jij jezelf betrapt op deze punten, vraag jezelf af of dit wel eerlijk is tegenover jouw vriend of man. Praat erover met hem en dan komen jullie vast en zeker tot een goede oplossing! 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!