Schoonmoeders - 8 redenen waarom je wel van hen kunt houden

Het beeld dat over schoonmoeders bestaan is niet al te best. Wij bewijzen het tegendeel.

Over schoonmoeders bestaan de grootste 'horror' verhalen. Regelmatig zie ik bij Dr.Phil een stel zitten, waarbij de relatie van het stel op springen staat, vanwege de schoonmoeder.

Het beeld dat bestaat over de schoonmoeder is dat zij bemoeizuchtig is, altijd voor haar zoon opkomt, altijd alles beter weet en het niet eens is met de opvoeding van jullie eigen kroost. Toch zijn er schoonmoeders die juist het tegenovergestelde zijn. Namelijk lief, zorgzaam, niet-bemoeizuchtig en begripvol.

8 redenen waarom schoonmoeders leuk zijn

 

1. Zij heeft jouw grote liefde opgevoed

Of je het nu met haar opvoeding eens bent of niet, zij heeft jouw grote liefde opgevoed. En jij bent op hem gevallen, dus er moet wel iets goed zijn gegaan. Ik bedoel, genetisch heeft hij karakter eigenschappen van zijn moeder en het is niet voor niets jouw vent toch?

2. Zij en jij houden van dezelfde man

Jullie houden allebei evenveel van dezelfde man. Ja echt! Wellicht kan dat soms wat jaloezie opleveren, maar een goede schoonmoeder geeft met liefde haar kind aan jou! 

3. Zij weet het niet altijd beter

Nee, zij weet het niet altijd beter en dat weet zij ook van zichzelf. Zij luistert naar jou in een discussie en jij kan haar zelfs overtuigen.

4. Zij is geïnteresseerd in jou

Zij is ontzettend geïnteresseerd in jou, vindt het leuk om te horen hoe het op je werk gaat en wat je verder bezighoudt. 

5. Zij komt niet altijd voor haar zoon op

Ze komt niet automatisch voor haar zoon op, omdat het toevallig haar zoon is. Zij weet zijn goede en slechte kanten als geen ander en is niet bang om hem te corrigeren. 

6. Zij klaagt niet altijd over haar pijntjes

Pijntjes hier, een bezoekje aan de dokter daar? Nee, daar hoor je haar niet over. Ze zal heus weleens iets hebben, maar daar gaat ze jou niet mee lastig vallen.

7. Zij bemoeit zich niet overal mee

Het aanschaffen van een nieuwe vaatwasser, hoe jij je weekend indeelt, waar je naartoe gaat op vakantie of hoe jij je kindje opvoedt. Zij zal zich hier niet mee bemoeien. Niet omdat het haar niet interesseert, maar omdat ze geen bemoeial wil zijn en het jullie samen durft te laten uitvogelen.

8. Zij past met liefde op jouw kind

Jouw kind? Daar is zij gek op! En ze past dan ook met alle liefde op jullie kroost. Dat is haar moment dat ze even heerlijk kan knuffelen.

Herken jij je in bovenstaande schoonmoeder? Dan kun je flink in je handjes knijpen, want uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de scheidingen als aanleiding de schoonmoeder heeft.
Rosalyn van Houwelingen

Door

22 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!