Vind nu jouw droombaan!

Vind nu jouw droombaan!

En ontdek je passie en talent.

Als klein kind vertelde je altijd wat je later wilde worden. Dofijnentrainer, juf of iets anders. Nu ben je misschien die droom uit het oog verloren, of is jouw droom simpelweg een andere droom geworden. Hoe dan ook niet iedereen is goed in het najagen van dromen. Voornamelijk wanneer dit werk-gerelateerd is.

een baan vinden

Voornamelijk in deze tijd ben je allang blij wanneer je elke maand een salaris krijgt. Wellicht denk je af en toe nog terug aan datgene wat jij ooit wilde worden. Maar het is niet te laat, want wij hebben tips voor jou hoe jij een stukje dichter bij jouw droombaan kunt komen.

1. Ontdek jouw passie en talent

Belangrijk is dat jij bedenkt waar jouw talent en passie ligt. Heb jij communicatie gestudeerd en ligt je talent bij het organiseren? Zoek dan een baan waar jij deze kwaliteiten kwijt kunt. Door je eigen vaardigheden in te zetten, kan jouw baan een droombaan worden.

2. Maak van je hobby je werk

Heb jij een hele toffe hobby, een passie of iets waarvan jij vindt dat je er eigenlijk te weinig mee bezig bent? Wellicht kan jij hier jouw werk van maken! Hoe fijn is het als jij hierdoor elke dag met plezier naar je werk kunt gaan? Bedenk wel dat dit tijd kost, maar neem die tijd. 

3. Droom groot, maar neem de tijd

Altijd al dierenarts willen worden, maar nog steeds secretaresse? Ga in je vrije tijd bij het asiel werken. Dan kun je zelf ervaren of jij een carriere switch nodig hebt. Als jij echt iets wil bereiken, dan kom je er wel. Maar soms heeft het tijd nodig.

4. Splits je einddoel op

Maak een stappenplan. Een eerste stap is om op te schrijven wat jij wilt bereiken en hoe jij dit kunt bereiken. Je moet ten slotte ergens beginnen.

5. Geloof in wat jij kunt!

Geloven in jezelf is eigenlijk nog het allerbelangrijkste. Als jij niet in jezelf gelooft, waarom moet een toekomstige werkgever dat dan wel doen? Wanneer jij echt in jezelf gelooft en denkt dat jij kunt bereiken wat jij wil bereiken, zul je dit ook uitstralen. Durf je grenzen te verleggen en stap uit die comfort zone. Jij kunt het wel!

6. Durf in het diepe te springen.

Toen ik zelf aan mijn studie journalistiek begon, zeiden veel mensen in mijn omgeving: zou je dat nu wel doen? Het is een pittige opleiding en de kans op een baan is nihil. Maar toch heb ik mijn dromen achterna gejaagd! Durf voor die ene studie of die ene baan te gaan. Door genoeg lef zul je uiteindelijk het tegendeel kunnen bewijzen!

7. Last but not least: maak werk van je zoektocht!

Natuurlijk moet je wel wat ondernemen om de baan te krijgen die jij zo graag wilt. Maak er werk van! Hoe? Zorg allereerst voor een inspirerende CV. Soms heeft dat even tijd nodig, maar dat is niet erg. Vergeet niet zorg te besteden aan je sollicitaties.

Rosalyn van Houwelingen

Door

27 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!