Net je eigen bedrijf gestart? Voorkom deze fouten van starters!

Net je eigen bedrijf gestart? Voorkom deze fouten van starters!

Leer van deze fouten van starters en maak van jouw bedrijf een succes!

Je eigen bedrijf, het blijft toch een spannend iets. Hoe maak je het tot een denderend succes? Je wilt het zo graag! Lees snel verder en voorkom de gebruikelijke fouten van starters. 

Te snel willen 

Groeien kost tijd, veel tijd. Je leert immers ook eerst kruipen voordat je kunt lopen. Bouw daarom allereerst iets stabiels op waarop je later weer verder kunt bouwen. Je plannen zijn groots, maar die komen vanzelf wel. Je hebt nog tijd genoeg! 

WEES NIET TE LIEF!

Het bedrijfsleven is een harde wereld. Wees dus niet te lief voor anderen. Het is hard werken, dus neem dan ook waar je recht op hebt. Om diezelfde reden is het minder handig om op zakelijk gebied in zee te gaan met vrienden of familie. Het blijft toch lastig om deze band opzij te zetten en overdag op een puur zakelijke manier met elkaar om te gaan. Het is super gezellig om samen te werken met je beste vriendin, maar als er dan iets is waar je het niet helemaal mee eens bent, zeg je dit dan ook altijd eerlijk?

Starten zonder plan

Een plan is niet een a4-tje met 'dingen' die je leuk zou vinden. Een goed plan bevat marktonderzoek, het financiele plaatje, groeimogelijkheden, laat zien hoe je je onderscheidt van je concurrenten en beschrijft eventuele risico's. Zorg dat je deze gegevens eerlijk opschrijft. Zo weet je wat je kunt verwachten en of je idee wel haalbaar is. 

jezelf overslaan 

Goed luisteren naar anderen is een vereiste. Vraag bijvoorbeeld advies aan mensen die al lang een eigen zaak hebben, verstand hebben van het vakgebied waar jij in terecht wilt komen en aan mensen uit je omgeving. Maar het belangrijkste is dat jij er zelf in gelooft en dat je doet wat je leuk vindt. Alleen op die manier wordt jouw bedrijf een daverend succes! 

Aan de slag

Veel starters blijven dingen voor zich uitschuiven die ze spannend vinden. Je website kun je toch net even beter maken, je huisstijl daar blijf je aan sleutelen of je brochure moet nog even beter. Natuurlijk kun je maar één keer een (goede) indruk achter laten. Toch is moet je soms gewoon "de boer op". En kun je dingen niet voor je uit blijven schuiven. Neem bijvoorbeeld acquisitie.

Start met je passie

Begin niet een eigen bedrijf omdat je (veel) geld wilt verdienen. Als je iets doet met je volledige passie dan ben ik er volledig van overtuigd dat het je gaat lukken hier ook geld mee te verdienen!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!