Drie stappen naar productiviteit, gezondheid en geluk

Drie stappen naar productiviteit, gezondheid en geluk

Neem je leven in eigen hand - Voel jij je niet geïnspireerd? Laat dit dan een wake-up call zijn. Het goede nieuws: het leven ligt in jouw eigen handen.

Misschien ben jij één van de gelukkigen die écht geïnspireerd is door haar werk. Maar de realiteit is dat de meesten van ons 40 uur per week werken op de automatische piloot. Zich dus niet geïnspireerd voelen op hun werk, terwijl je werk eigenlijk een plek moet zijn voor bijdrage, creativiteit en samenwerking. Je brengt er immers heel wat uren van je leven door. 

Voel jij je niet geïnspireerd door je werk? Laat dit dan een wake-up call zijn dat er nodig wat moet gebeuren. Het goede nieuws: het leven ligt in jouw eigen handen. Voel je dus ook verantwoordelijk om zorg te dragen ervoor. Leef het leven dat je wilt leven, door te voelen wat je ervaart en te zien waar je naar toe wilt. Door naar je eigen stem te luisteren neem jij je eigen toekomst weer in handen.

Visualiseer de verandering die je in je leven wilt zien

Visualiseer het leven dat jou inspireert. Wat is dan je werk, de manier van hoe jij communiceert en omgaat met mensen? Vraag jezelf daarna af: wat is het verschil tussen hoe je het graag zou willen zien en hoe je het op dit moment ervaart? Wees specifiek.

TIP: Neem jezelf serieus en schrijf de belangrijkste wensen die je hebt op. Nu ben je een stap dichter bij je doel, simpelweg door bewust te zijn van wat er in je leeft en wat je wilt veranderen.

Kom ik contact met je eigen kracht

Om in contact te komen met je eigen kracht is het belangrijk dat je jezelf ervan bewust bent wat je natuurlijke manier van denken, voelen, gedrag en handelen is. Waar voel je je tot aangetrokken? Wat geeft je energie? Waar maak je graag tijd voor vrij? Die momenten en activiteiten zijn waarschijnlijk waar jouw sterke punten in schuilen. Zorg dat je met deze dingen verder gaat in je leven. Door te zijn wie je bent en daarop te vertrouwen,  dus dat te benutten waar je natuurlijk goed in bent, creëer en leid je het leven dat het beste bij jou past.

Gun jezelf, en ook een ander, zijn eigen authentieke pad

Heb je jouw sterke punten en je passie helder? Kijk dan vervolgens naar de praktijk: wat kan je doen om je wensen om te zetten naar waarheden. Wees moedig. Wees authentiek. Vergeet daarbij dat het hebben van behoeften zwak en ondankbaar zou zijn.

Het erkennen en respecteren van je eigen behoeften, en ook die van anderen, is juist een hele sterke eigenschap en het geeft je ruimte. Op deze manier creëer je een omgeving waar alles er precies zo mag zijn zoals het is.

Het uitspreken van je behoeften naar anderen, het luisteren naar behoeften van anderen, kan je alleen maar die vrijheid geven die je zo nodig hebt. Uiteindelijk is het een win win situatie, jij voelt je gesteund en zij voelen zich gesteund door jou. Neem die vrijheid om volledig jezelf te zijn en vergroot op deze manier jouw productiviteit, gezondheid en geluk. Happy life!

Jessica Jansen

Door

05 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!