Vakantie voorbij? - Back to work tips

Vakantie voorbij? - Back to work tips

Vakantie is voorbij en nu weer aan het werk. Met deze tips hou jij het vakantiegevoel zeker vast!

We snappen dat het moeilijk is om de zomerse vrijheidsknop om te zetten naar de negen tot vijf schakel; 46% van de Nederlanders gaat na de zomervakantie namelijk met tegenzin naar zijn of haar werk! Het ene moment lig je aan het zwembad met een kleurrijke cocktail in je hand, het andere moment herinnert jouw wekker je er pijnlijk aan dat de zomervakantie toch echt tot haar einde gekomen is. Om de stap van zonnig zwembad naar stress opwekkend kantoor ietwat gemakkelijker te maken, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Laat de koppen koffie en druk kletsende collega's maar komen! 

Een goed begin is het halve werk

De confronterende en overvolle mailbox maakt het niet makkelijker om van start te gaan, en ook de stapel post lijkt herhaaldelijk jouw naam te schreeuwen. Het beste is om direct goed van start te gaan. Werk je mails één voor één af, neem de post door en bespreek de stand van zaken met je collega's. Maak tevens alvast een planning voor de komende week; zo heb je duidelijk op papier staan wat er nog gebeuren moet, wat een hoop stressvolle en geïrriteerde situaties voorkomt.

T I P BEGIN JE EERSTE WERKDAG EEN UUR EERDER OM JE MAIL TE BEANTWOORDEN EN ALLES OP ORDE TE KRIJGEN. LIJKT NIET LOGISCH, MAAR ZO BEGIN JE VEEL RELAXTER!

Plan een leuk weekendje weg

Om je niet direct te storten in overvolle werkschema's, is het idee om een aantal weken na je zomervakantie een leuk weekendje weg te plannen. Ga voor een hotel in bruisend Amsterdam met je beste vriendinnen, duik in een wellness hotel met je moeder of go abroad en ga romantish sight see'en in Londen met je lover. Op deze manier houd je het vakantiegevoel toch een beetje intact, en heb je tevens iets om naar uit te kijken! 

Me-time

Zorg dat je een aantal keer in de week tijd neemt voor jezelf. Ga een rondje joggen in de duinen, laat je meeslepen door een goed boek of geef je over aan een only lonely shopsessie: op deze manier ontlaad je direct dan wel indirect stress en kun je de volgende dag weer fris en fruitig op je bureaustoel kruipen.

Tropische kiekjes op je werk

Voorkom dat je uitzichtloos uit het raam staart en verzamel je meest gekke, leuke en vrolijke vakantiefoto's op een king size prikbord! Hang (of leg) deze bij je bureau en bekijk hem elke keer wanneer jij een vlaag van stress of irritatie voelt opkomen. Beleef je zomerse strandgevoelens even opnieuw, al is het maar heél (heel) even!

Positive thinking: zonder werk geen vakantie

Hoe vervelend het ook is om die eerste stap naar je overdrukke kantoor te zetten, houd altijd in gedachten dat je zonder je uitpuilende mailbox, zeurende collega's en roodgloeiende telefoon hoogstwaarschijnlijk de mogelijkheid niet eens had om überhaupt op vakantie te gaan! Je hebt je centjes welverdiend en daarnaast: je geniet het meest van je vakantie als je weet wat hard werken is.  

Houd vast aan vakantiegewoonten

Remember? De dagelijkse zwempartijtjes met je zus, de urenlange strandwandelingen met vriendlief of de nachtelijke danspraktijken in die hippe discotheek? Houd hier aan vast! Houd het vakantiegevoel vast door na het werk gezellig te gaan borrelen op het strand of Spaanse tapas te smullen in dat ene knusse tentje in de stad. Door dingen te ondernemen die niet al te vanzelfsprekend zijn, blaas je je ietwat saaie bestaan een nieuw (en zomers) leven in!

Lunchen buiten de deur

Frisse lucht doet wonderen, zeker tijdens een dag hard werken. Trommel je (leukste) collega's bij elkaar en verplaats jullie dagelijkse lunch naar buiten! Plof neer op een picknickkleed op het dichtstbijzijnde grasveldje, plant je langs de altijd gezellige grachten of zoek -in tijden van noodweer- een gezellig lounge barretje op. Zeker weten dat je in no time weer ready bent voor je torenhoge poststapel! 

 T I P KIES OOK DE GERECHTEN DIE JE JUIST OP JE VAKANTIEBESTEMMING ZO HEERLIJK VOND. EET JE GRAAG SALADES? SLA DIE BOTERHAMMEN MET KAAS NOG EVEN OVER!

Wat is jouw tip?

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!