Businesschick Tessy Brouwer

Businesschick Tessy Brouwer

Door de roots van haar ouders kreeg ze de inspiratie voor haar eigen business! Wij vroegen haar het hemd van het lijf, inclusief tips!

Deze succesvolle zakenvrouw houdt goed in haar achterhoofd dat er ook andere dingen in het leven zijn die haar aandacht verdienen. 'Het is belangrijk om af en toe stil te staan bij de andere aspecten van het leven, buiten het werk om.'

Waarom ben je begonnen met je bedrijf?

Mijn ouders zijn 6 jaar geleden naar Bali verhuisd. Ik ben toen enorm geïnspireerd door de Balinese cultuur en creativiteit van de mensen hier. Ik ben samen met mijn moeder op het idee gekomen om dit in Nederland te verkopen en zijn hier erg kleinschalig mee begonnen. Al gauw kregen we een mooie opdracht vanuit Louen. Dit is zo goed gegaan dat we hiermee door zijn gegaan. We zijn inmiddels bezig met onze 3e collectie en het loopt beter dan dat we verwacht hadden. We kunnen het soms nog steeds niet geloven!

Wat zijn je Guilty pleasures?

We verkopen voornamelijk aan kleine boetiekwinkeltjes in Nederland. Deze winkeltjes zijn vaak zo leuk, dat ik altijd wel iets kleins of leuks wil kopen. Ik weet dat ik me moet inhouden, maar dit lukt niet altijd even goed.

Words you live by

Create your own moments

Beste tip voor balans tussen werk & prive

Vrije uurtjes inplannen en vooral niet vergeten dat er ook nog andere zaken belangrijk zijn in het leven. Het klinkt misschien cliché, maar als je hobby je werk wordt moet je echt uitkijken dat je er niet constant mee bezig bent. Dat gaat bijna automatisch, dus het is belangrijk om af en toe stil te staan bij andere aspecten van het leven.

De moeilijkste les die je hebt geleerd tijdens het hebben van je bedrijf?

Dat er altijd mensen commentaar zullen hebben op wat je doet. Constructieve feedback of zelfs kritiek is altijd welkom, maar helaas wordt het niet altijd zo gebracht. Ik probeer hier echter weer een positieve draai aan te geven. Als we het niet goed deden, werd er ook niet gepraat dus het is een mooie bevestiging dat we flink aan de weg aan het timmeren zijn.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag is nooit hetzelfde. Soms staat mijn agenda helemaal vol met acties zoals het bijwerken van de website, foto’s maken en het beantwoorden van mailtjes. Vervolgens krijgen we een bestelling per mail en dan spring ik in de auto om onze collectie te laten zien. Dat vind ik het ook leukste aan mijn baan, het is nooit hetzelfde. Soms is het een beetje stressvol, maar het is vooral leuk. Ik vind het ook altijd gezellig en inspirerend om bij klanten over de vloer te komen. Het zijn allemaal gepassioneerde mensen die hard werken aan hun droom en dat geeft mij ook weer energie om nog harder te werken.

Als je alles overnieuw zou doen wat zou je anders doen?

Ik zou niets willen veranderen. Door alle dingen die we hebben meegemaakt zijn we wijzer en groter geworden.

Welk advies zou je geven aan een startende businesschick?

Doen! Ik denk dat iedereen dit zou zeggen, maar zo is het ook echt. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn, maar op een gegeven moment moet je gewoon beginnen. Want die acties trekken weer nieuwe acties aan. Iedereen maakt in het begin fouten en er gebeuren zeker dingen die je vooraf niet had kunnen voorspellen. Door gewoon te gaan te doen leer je en bereik je uiteindelijk je doel!

Wat is geheim voor succes?

Veel netwerken en zoveel mogelijk mensen vertellen over jouw droom.

Wat is het meest geweldige moment uit je carriere tot nu toe?

De allereerste klant die ons benaderde met de vraag of ze Xzota mochten verkopen. Dat is zo’n mooi moment. Je mag dan echt trots zijn op wat je hebt bereikt.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Leer wat je eigen sterke en zwakke punten zijn zodat je de juiste mensen om je heen verzameld waardoor je een sterk team vormt.

 

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Over vijf jaar bezit ik graag een kantoor en een showroom in Rotterdam. Hopelijk met een klein team dat vol passie aan de slag gaat voor Xzota.

Naast ons team in Nederland werken we met twee gezinnen samen in Bali. Ik zou het super vinden dat door de groei van ons bedrijf deze gezinnen zich verder kunnen ontwikkelen en misschien nog wel meer gezinnen kunnen helpen op deze manier. 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!