Hoe LinkedIn kan helpen je carrière een boost te geven!

Handige tips hoe je aan de slag kunt gaan met LinkedIn

Facebook heeft zo ontzettende veel profielen. Wereldwijd worden er dagelijks 4 miljard video's bekeken op Youtube en per dag wordt er meer dan 340 miljoen keer getweet. Dat is meer dan een miljard tweets in drie dagen! Zoals je ziet, social media is helemaal hot op dit moment. Een andere social networksite die op dit moment in opkomst is, is Linked-In. Wereldwijd heeft Linked-In al meer dan 150 miljoen leden, in Nederland 3 miljoen.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is net als Facebook een sociale netwerksite. Het verschil met andere social media is dat LinkedIn zich richt op werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Via LinkedIn kun je

 • Weer in contact komen met oud collega's, ex-studiegenoten of vroegere werkgevers.
 • Contacten onderhouden met zakelijke partners, werkgevers en vrienden.
 • Daarnaast kan je met LinkedIn je carrière een boost geven en je kunt advies vragen aan bedrijfsdeskundigen in je netwerk. Waar het om gaat is dat je een (zakelijk) netwerk op kunt bouwen en deze optimaal gebruik kunt gebruiken, voor bijvoorbeeld het vinden van een baan of antwoord op je vraag.

Geef je carrière een boost

LinkedIn is de manier om je carrière een boost te geven. Via LinkedIn kun je, jezelf op de kaart zetten op internet. LinkedIn is eigenlijk het CV van de toekomst. Je opleidingen, ervaringen en werkgevers staan op je profiel vermeld. LinkedIn is vooral handig als je op zoek bent naar een (andere) baan omdat je, jezelf dus zichtbaar kunt maken voor werkgevers en bovendien kun je naar actuele vacatures zoeken. Door een professioneel zakelijk netwerk op te bouwen, met goede connecties kun je in contact komen met potentiële klanten of zakenpartners. Verder kun je aanbevelingen krijgen van connecties, deze zijn belangrijk omdat mensen graag de meningen van anderen horen, die zijn betrouwbaar.

Wist je dat: Amerikaanse werknemers liever seks hebben met de baas om carrière te maken dan hem of haar te moeten toevoegen op een sociale netwerksite als LinkedIn.

Gebruiksaanwijzing voor LinkedIn

Hoe kun je, je nu aanmelden op LinkedIn en hoe kun je, je profiel het beste invullen. Als je lid wil worden van LinkedIn ga je naar de website linkedin.com. Daar moet je vervolgens je gegevens invullen zoals je naam, opleidingen, werkervaringen, huidige baan, etc. Probeer je gegevens zo volledig mogelijk in te vullen, maar houdt het kort en overzichtelijk. Als je, je hebt aangemeld krijg je een bevestigingsmail en kun je, je profiel nog verder bewerken door je bijvoorbeeld voor bepaalde groepen aan te melden.

Wat moet je wel op je profiel zetten en wat moet je echt niet op je profiel zetten? De do's en dont's van LinkedIn!

Do's:

 • Maak gebruik van de feature answers. Gebruikers kunnen vragen stellen op het forum, ben jij deskundige op een bepaald gebied deel je expertise dan met anderen. Het is een goede manier om met andere mensen in contact te komen
 • Houd je profiel up-to-date! Bewerk je profiel regelmatig met nieuwe informatie
 • Wees kieskeurig in het toevoegen van connecties en contactverzoeken
 • Maak je profiel niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels
 • Word lid van groepen, hierdoor kom je in contact met mensen die dezelfde interesses hebben

Dont's:

 • Zeuren en klagen op je profiel, houdt de inhoud positief!Werkgevers houden namelijk niet van zeurende werknemers.
 • Geen lollige foto's plaatsen, kies je profielfoto met grote zorg
 • Houd je profiel zakelijk, plaats geen privé kiekjes of persoonlijke berichtjes naar vrienden
 • Plaats geen informatie die niet waar is of overdreven is, wees eerlijk

 

Goede profielfoto kiezen

Altijd lastig, welke foto moet je op je profiel plaatsen? Belangrijk is dat je er in ieder geval wel eentje op zet, een profielen met foto wordt namelijk vaker bekeken dan een profiel zonder foto. Kies je profielfoto met grootse zorg, het is namelijk het eerste waar mensen naar kijken als ze je profiel bezoeken. Een goede profielfoto voldoet aan de volgende kenmerken:

 • De foto moet duidelijk zijn, gebruik dus een goede camera
 • Gebruik een foto waarop alleen je gezicht zichtbaar is, een headshot dus!
 • Als je een foto maakt, kies dan voor een egale achtergrond, wit of grijs bijvoorbeeld
 • Zorg dat je foto er zakelijk en serieus uit ziet, maar vergeet niet te lachen!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!