Waarom mindfulness meditatie? 15 redenen om nu te beginnen

Waarom mindfulness meditatie? 15 redenen om nu te beginnen

Waarom mindfulness meditatie - Trendalert! Mindfulness meditatie is terug van weggeweest. Het is de perfecte manier om rust te creëren. De boodschap: concentreer je op nu, niet op morgen, volgende week of over drie maanden. Nee, op het hier en nu!

Credit: Tumblr

Lees ook: Mindful eten - Wat, hoe, waarom 

Morgen moet ik echt de afwas doen of Oh nee, ik ben vergeten om mijn afspraak van volgende week te bevestigen, geldt vanaf nu niet meer. Wij denken alleen aan het hier en nu dankzij mindfulness meditatie.

Genieten van dit moment zonder te denken aan morgen, volgende week of komende maand. Waarom mindfulness meditatie? Hier 15 redenen waarom mindfulness meditatie goed is voor je.

Waarom mindfulness meditatie?

15 redenen om nu te beginnen

 

1. Vermindert stress!

Het is bewezen dat door mindfulness meditatie je stresslevels afnemen. Het cortisolgehalte (stresshormoon) neemt af. Als dat geen reden is om te beginnen, dan weten wij het ook niet meer.

2. Je leert jezelf kennen

Door je te concentreren op jezelf, ben je je meer bewust van jouw eigen persoontje. Het helpt je om een duidelijk beeld van jezelf te krijgen.

3. Je haalt hogere resultaten

Met de mindfulness meditatie train je je geheugen wat uiteindelijk leidt tot een betere opname van de stof die je moet leren en/of onthouden.

4. Houdt reuma in toom

Het is geen wondermeditatie, maar het kan reumapatiënten helpen om minder stress te ervaren en zich ook minder vermoeid te voelen.

5. Beschermt je hersenen

Waarom mindfulness meditatie? Uit onderzoek van een Amerikaanse universiteit blijkt dat het trainen van lichaam en geest, met andere woorden mindfulness meditatie, onze grijze massa verandert. Hierdoor zou deze beter beschermd zijn tegen mentale ziektes.

6. Verwerkt pijn beter

Waarom voel je je zen en gefocust na een sessie? Mediteren houdt controle op het verwerken van pijn en emoties. Dat betekent dat je beter kunt omgaan met verdriet, stress en andere spanningen.

[gallery link="none" columns="2" ids="65108,65109"]

Credit: Christian Florin

7. Muziek klinkt nóg beter

Door deze vorm van meditatie richt je je volle aandacht op één bepaald ding. In dit geval muziek. Het helpt ons om helemaal in de muziek op te gaan en te ervaren waar we naar aan het luisteren zijn.

8. Slaap lekker!

Doordat je gedurende de dag je gevoelens beter onder controle hebt, slaap je ’s nachts veel beter. Je woelt ook minder en slaapt dieper!

9. Bevordert je gezondheid

Wij worden bewust van vier elementen die onze gezondheid helpen. Je wordt bewust van je lichaam, van jezelf, hoe je omgaat met emoties en waar je aandacht naartoe gaat.

10. Dokters opgelet!

Mindfulness meditatie helpt artsen hun patiënten beter te begrijpen. Ook ben je minder bevooroordeeld en luister je beter naar de klachten van je patiënten.

11. Een betere jij

Waarom mindfulness meditatie? Je focust je op het hier en nu, op jezelf. Maar het heeft ook invloed op hoe jij je gedraagt tegen de buitenwereld. Je kunt je beter inleven in andere personen!

12. Bespaar geld!

Je gezondheid profiteert er niet alleen van, maar ook je portemonnee. Oefenen met deze vorm van meditatie kan ervoor zorgen dat je minder vaak een bezoekje brengt aan de dokter.

13. Vecht tegen verkoudheid

Mediteren helpt tegen die verschrikkelijke lopende neus en pijnlijke spieren. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen die mindfulness meditatie beoefenen minder vaak ziek zijn!

14. Geen zwangerschapsdepressie

Mindfulness yoga zou zwangere vrouwen helpen om depressies tegen te gaan. De oefeningen zouden de vrouwen leren om met een positief gevoel tegen hun zwangerschap te kijken.

15. Helpt bij afvallen!

Een paar kilo’s kwijtraken om wat beter in je vel te zitten? Dan is mindfulness je nieuwe beste vriend! Door de oefeningen heb je het gevoel dat je de wereld aankunt en een trip naar de sportschool is opeens geen obstakel meer.

Waarom mindfulness meditatie?

Dat mag nu wel duidelijk zijn, toch?

  [gallery link="none" columns="2" ids="65112,65113"] Credit: Tappocity / Roxy
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!