In balans zijn - Wanneer ben je in balans?

Hoe kom jij in balans? Yin en Yang zorgt hiervoor. Lees snel onze tips!

In balans zijn, het klinkt heerlijk. Maar het is niet altijd even makkelijk. Soms over- of ondervraag je jezelf, waardoor je balans ver te zoeken is. 

Dit kun je opmerken aan terugkerende wisselende emoties en/of lichamelijke klachten zonder fysieke oorzaak. Maar wat is nu eigenlijk balans en hoe weet je of je in balans bent?

Denk jij bij balans ook aan Yin en Yang?

Yin en Yang

Wist jij dat Yin en Yang twee Chinese begrippen zijn die verwijzen naar tegenovergestelde principes? Ze zijn ontstaan uit de Tao (het rondje), het geheel/het alles. Concreet: jouw leven. Daarin zie je dat Yin (zwart) en Yang (wit) tegenovergestelde zijn, maar daarentegen ook elkaar aanvullen.

Yin kan niet zonder Yang én Yang kan niet zonder Yin. Kortom: het een kan niet zonder het ander. Het licht kan niet zonder het donker, de man kan niet zonder de vrouw, ontspanning kan niet zonder inspanning..

In the black, there is some white. In the wrong, there is some right. In the dark, there is some light. In the blind, there is some sight. 

Balans in jouw lichaam

Yin en Yang zit in ons allemaal. Maar soms is er teveel van het ene én te weinig van het andere. Dan raak je uit balans en kan je lichamelijke klachten ontwikkelen. Hoofdpijn, darmklachten, wisselstemmingen, rusteloosheid e.d. zijn een paar voorbeelden van lichamelijke klachten.

Na meer dan 30 jaar onderzoek is er een methode ontwikkeld die het onbalans in ons lichaam kan ontdekken. Peter Fraser was de voormalige Chief Scientific Officer die het menselijke energie- en informatieveld in kaart heeft gebracht.

Hij besefte dat een ongehinderde stroom van informatie en energie onmisbaar zijn voor een goede gezondheid. Oftewel, een balans in onze Yin en Yang. De methode die hij heeft ontwikkeld heet de NES Health. Met deze uitgebreide methode wordt er gekeken waar je lichamelijke klachten vandaan komen en hoe je jouw lichaam weer in balans kunt krijgen.

TIP: Wil je weten of jouw lichaam in balans is? Ontdek het met de NES Health Quickscan.
Jessica Jansen

Door

04 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!