Hoe je van binnen naar buiten kunt stralen

Hoe je van binnen naar buiten kunt stralen

Echte schoonheid zit van binnen, alleen ben je vaak geneigd om te kijken naar dat wat je kunt zien. Geef nu eens liefde en aandacht aan je innerlijk.

Echte schoonheid zit van binnen. Blijkbaar wist de boze koningin uit het sprookje Sneeuwwitje dit nog niet. In het sprookje heeft zij een spiegel nodig om te weten wie het mooist is. Elke keer krijgt zij van de spiegel hetzelfde antwoord: “U bent de schoonste van het hele land”.  

Maar op een gegeven moment geeft de spiegel een ander antwoord en is de boze koningin niet meer de mooiste. Hierdoor raakt de heks geobsedeerd door schoonheid.

Uiterlijke schoonheid en innerlijke schoonheid In het dagelijks leven lijkt het ook zo te gaan: er is altijd wel een vrouw met mooiere armen, benen, borsten, billen of langere haren dan jij waar je onzeker van kunt worden.

Maar schoonheid zit niet van buiten. Schoonheid zit van binnen. En als ik je dan vraag of jij jezelf mooi vindt, bedoel ik of jij jezelf als mens in zijn totaliteit mooi vindt. Want als jij jezelf niet leuk vindt, als jij jezelf geen mooi mens vindt, dan ga jij net zoals de boze koningin anders naar schoonheid kijken.

Je kijkt naar je minpunten in plaats van je pluspunten. Je ziet niet jezelf in zijn geheel, maar ziet alleen wat je niet leuk vindt aan je uiterlijk. En daardoor kijk je ook anders naar de buitenwereld.  Echte schoonheid zit van binnen. Je innerlijk is niet tastbaar, je kunt het niet echt zien. Maar voelen kan je het zeker, alleen ben je vaak geneigd om te kijken naar dat wat je echt kunt zien. Je innerlijke schoonheid heeft ook verzorging nodig: Liefde, aandacht, begrip en erkenning.

Je kan dit voelen in je lichaam. Je kent het denk ik wel, dat stemmetje wat tegen je zegt dat je dat beter niet kunt doen, dat knagende gevoel in je onderbuik dat er iets niet klopt of juist het vertrouwen en de energie die je voelt wanneer je iets doet wat helemaal goed voelt. Allemaal signalen die je krijgt via je innerlijk.

Wanneer je hiernaar leert luisteren en vooral kunt voelen hoe jij je van binnen voelt kom je lekkerder in je vel te zitten. Hierdoor krijg je meer energie, kom je in contact met jezelf en ga je stralen. Deze innerlijke schoonheid, het verzorgen van je ziel, zorgt ervoor dat je van binnen en buiten gaat stralen omdat je in contact staat met jezelf en weet wie jij bent.

Je kunt net zoals de boze koningin altijd aan de spiegel blijven vragen wie het mooist van het hele land is, maar je kunt er ook voor kiezen om dit gewoon van jezelf te geloven. Dan ben je ook niet afhankelijk van die spiegel. Want eigenlijk weet je het antwoord toch al?! 
JIJ natuurlijk.
Yvette Overbeeke

Door

05 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!