Creëer je eigen meditatieruimte thuis

Creëer je eigen meditatieruimte thuis

Kan jij je een plek bedenken in huis waar je dagelijks kunt mediteren? Denk aan een lege zolderkamer, waarvan je niet wist wat je ermee moest doen. Of kun jij een ander, rustgevend plekje vinden? Mediteren is namelijk belangrijk om tot je dagelijkse rust te komen. 

Credit: Lorraine Taylor  

Creëer een rustig plekje

Zorg dat je meditatieruimte leeg en rustig blijft. Wel zou je nog een 'altaartje' kunnen maken met een boeddhabeeld erop of een aantal stenen die je mooi vindt. Mediteren kan op muziek of in diepe stilte, dat is erg persoonlijk. Dit mag echte meditatiemuziek zijn of bijvoorbeeld zeegeluiden.

Saus de wanden in een kleur die je mooi vindt en die je rust geeft en zorg voor voldoende daglicht en prettige verlichting.

[gallery columns="2" ids="81979,82272"]

Credit: Carlie Statsky / Skinny Mom 

Style it!

Kleed je ruimte aan met kussentjes of kleedjes en onthoud: dit is jouw meditatieruimte, maak het dus eigen. Houd het wel simpel, zo raak je niet snel afgeleid. Ook kun je een oliebrander voor etherische oliën neerzetten en geuren kopen die jij lekker vindt.

Steek een paar kaarsen aan en een stukje wierook voor een rustgevende ambiance. Kies je voor wierook, neem dan de Japanse variant. Die is namelijk niet zo sterk en slaat niet op de luchtwegen.

TIP: Plantjes helpen ook vaak om een rustgevende ruimte te creëren.

Lamyae Aulad Ahmed

Door

11 februari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!