Happiness is my true nature

Happiness is my true nature

De online cursus Mindfulness bestaat uit een aantal artikelen om stukje bij beetje bewuster te worden van jezelf en aandacht te besteden aan jezelf. Credit: Healthland Even een korte opfris cursus:
  • We zijn begonnen met je gedachten observeren
  • Daarna bewust aanwezig zijn in het hier en waarnemen van je gedachten zonder oordeel – met een leuk filmpje van Two Men als voorbeeld
  • Bewust doen – met tips voor focus om zo meer tijd voor jezelf over te houden
Binnen mindfulness krijg je ook vaak (korte) meditaties met als doel het bewust waarnemen van je gedachtes en emoties. Daarom wilde ik deze keer eens alle aandacht richten op meditatie.

Manifesting your best life

Terwijl ik dit schrijf heb ik net één prachtige meditatie mogen volgen via Deepak Chopra en Oprah Winfrey. Ik ga bij hen een 21-daagse meditatie Experience, Energy of Attraction –Manifesting your best life volgen. Een hele mond vol, maar het houdt in dat ik 3 weken elke dag een mailtje ga krijgen ter herinnering dat er een meditatie voor mij klaar staat. Je kunt je gratis inschrijven en als je dat leuk vindt hun Facebook pagina volgen.
Ik doe hieraan mee, omdat ik merk dat ik het heel moeilijk vind om zelf elke dag te mediteren. En nu heb ik toch een soort stok achter de deur om het te doen. Elke dag krijg ik een reminder en je doet dit met een hele groep over de hele wereld. Dat vind ik wel echt een prachtig idee. Verbonden zijn met zoveel mensen die ook elke dag bewust kiezen voor True Happinez. Het is 21 dagen.

Wat is meditatie?

Je hebt veel verschillende vormen van meditatie. Je kunt, wanneer je nieuwsgierig bent je daar eens verder in verdiepen, maar uiteindelijk is het doel van meditatie om contact te maken met jezelf. Hier een voorbeeld van een korte meditatie op Mediteren doe je zo die je eigenlijk altijd en overal kunt doen. Dit doe je door je af te stemmen op het nu.
Mocht je graag met meditatie een begin maken maar weet je niet hoe? En vind je de meditaties van Deepak in het Engels niet zo prettig dan wil ik je graag kennis laten maken met Dolly: zij biedt 3 gratis meditatiegeheimen aan en misschien is dat voor jou wel het begin voor meer contact met jezelf! Kijk op Bureau Dolly en meld je aan voor deze leuke meditaties.
Yvette Overbeeke

Door

21 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!