Tijd vrijmaken voor jezelf - doe jij dit?

Afspraken, werk, vriendinnen, gezin, familie en nog veel meer. Allemaal leuk, maar soms ook wel een beetje vermoeiend/

Maak jij tijd vrij voor jezelf of ben jij ook altijd druk met van alles en nog wat? Afspraken, werk, vriendinnen, gezin, familie en nog veel meer. Allemaal leuk natuurlijk, maar soms ook wel een beetje vermoeiend, al zeg ik het zelf. Door het haasten van tegenwoordig krijgen steeds meer mensen last van stress-symptomen.

Voorbeelden zijn lichamelijke klachten zoals: hoofd, nek en/of schouderpijn, maar ook vermoeidheid of slechte concentratie. Geestelijk kan het zo zijn dat je nergens zin in hebt of een opgejaagd gevoel ervaart. Hierdoor kan jij merken dat je meer behoefte hebt aan ontspanning.

Een beetje gekke vraag misschien, maar heb jij een hobby?

Vroeger als kind had ik heel veel hobby’s: ik zat op tennis, muziekles, op ballet en ik geloof een blauwe maandag op zangles. Thuis speelde ik graag met de barbies of las ik boekjes. De afgelopen jaren had ik helemaal geen hobby meer, gek misschien, want verlies je dit als je ouder wordt, heb je het te druk of maak je er geen tijd voor?

Misschien is het leuk om weer eens iets op te pakken van vroeger of zoek uit wat jij nu een leuke hobby vindt. Hobby klinkt misschien een beetje raar. Laten we het me-time noemen; het is iets wat energie geeft of wat je leuk vindt om te doen.

Iets voor jezelf - niet omdat het moet - maar omdat je het graag wilt. ‘For me’ dus! Wat vind jij leuk om te doen, maar besteed je eigenlijk te weinig aandacht aan?

Wat levert me-time jou op:

  • Het geeft je het gevoel van ontspanning
  • Je creativiteit wordt vaak aangesproken
  • Er ontstaat enthousiasme
  • Vaak krijg je er energie van
  • Je komt in contact met jezelf
  • Je vergeet de tijd en gaat op in dat wat je leuk vindt om te doen.

Ga de komende tijd eens lekker ontdekken: schrijf je in bij een dansschool, ga dat instrument bespelen wat jij altijd al wilde, maak tijd om heerlijk in jouw dagboek te schrijven en tekenen of ga lekker kneuterig breien van mijn part!!!

 

Ga doen wat jij leuk vindt, want dat zorgt dat je weer even die batterij op kan laden en in contact komt met jezelf. Merk jij dat je behoefte hebt aan iets voor jezelf? Voor bewustwording, iets creëren of vind jij het gezellig om met andere vrouwen samen te komen. Dan is dit iets voor jou:

Op 19 maart gaan we een prachtig moodboard maken. Jij gaat kijken naar de weg die je bent gegaan en naar de toekomst. Je komt in contact met jezelf op een speelse en creatieve manier. Beelden zijn ontzettend krachtig en door middel van het moodboard krijg je een duidelijk beeld van waar jij naartoe wilt: jouw doelen, verlangens en dromen worden zichtbaar.

Doe jij ook mee?! Lees verder op Laat je verrassen door te creëren.

Liefs,

Yvette

Yvette Overbeeke

Door

27 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!