Tips voor de vervelendste schoonmaakklusjes

Tips voor de vervelendste schoonmaakklusjes

Wij hebben tips verzameld om die vervelende schoonmaakklusjes aan te pakken!

Een beetje stofzuigen en dweilen kunnen we allemaal wel, maar écht aanpakken is niet voor iedereen weggelegd. Terwijl sommige dingen nu eenmaal een beetje extra aandacht nodig hebben. Wij geven tips.  

Tosti-apparaat schoonmaken

Hartstikke smakelijk en nog eens snel klaargemaakt ook, zo'n tosti. Beetje jammer dat je erna met een enorm vies tosti-apparaat zit.

TIP: Gebruik geen agressieve middelen, want hiermee beschadig je de anti-aanbaklaag. Maak de buitenkant schoon met een vochtige doek en de platen reinig je met een zachte doek of spons in warm water met een beetje afwasmiddel.

Afzuigkap ontvetten

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders dit de meest vervelende schoonmaakklus vinden. Het is een hels karwei die we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Toch kun je dit vervelende klusje beter frequent herhalen, want hoe langer je het laat liggen, hoe groter de ellende wordt.

TIP: Gebruik een mengsel van vloeibaar afwasmiddel, vaatwasmachine poeder en soda.

Stofzak verwisselen

Stofzuigen is al niet onze meest favoriete bezigheid, maar het meest zien we op tegen het moment dat we die übervieze stofzak moeten verwisselen. Voor dat gewilde brandschone huis is het wel zeer belangrijk, de stofzuiger verliest namelijk al zuigkracht als de zak halfvol is Als de zak té vol is, kan de motor zelfs doorbranden.

TIP: Zet de stofzuiger 30 seconden aan om al het resterende vuil in de zak te duwen. Haal dan de stekker eruit. Plak een stukje tape op het gaatje waar de zak wordt aangesloten op de stofzuiger en trek dan de zak er uit. Zo voorkom je dat een mega-stofwolk in je gezicht uitbarst.

De prullenbak in de keuken legen

De keuken is een broedplaats dingen als schimmel en bacterieën. Dit zorgt niet alleen voor een vervelende stank, maar kan ook allergieën verergeren. Maak die prullenbak dus goed schoon!

TIP: Neem de prullenbak mee naar buiten en spuit hem schoon. Spray de prullenbak van binnen én buiten met een spray die enzymen bevat, dit killt bacterieën. Schrob het schoon met een wc-borstel en laat hem daarna drogen in de zon.


Schimmel verwijderen

Schimmel ontstaat door teveel vocht. Voorkomen is beter dan genezen, maar als het er eenmaal zit zal je toch aan de slag moeten.

TIP: Bleekwater in een bloemenspuit doen en dan verdunnen met water. Dan op de plekken vernevelen waar de schimmel zit en niet afspoelen Dit af en toe herhalen.

Koelkast poetsen

Een vieze koelkast tast ook je eten aan. Very important dus! Maak naast de binnen- en buitenkant, ook de achterkant en afsluitrubber schoon.
TIP: Haal de stekker uit het stopcontact en haal al het eten eruit. Neem warm water met allesreiniger en sofa er in en was de koelkast hiermee uit. Neem het daarna af met schoon water met azijn. De binnenwanden kun je met glycerine inwrijven.

De oven schoonmaken

Aangekoekte etensresten verwijderen is niet ieders hobby, maar je kunt niet de keukenprinses uithangen met een vieze oven.
TIP: Smeer de oven in met groene zeep, leg een stuk aluminiumfolie op het rooster met daar op een doek met een flinke scheut ammoniak. Na een nachtje slapen veeg je het er moeiteloos af.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!