Maak je minder druk!

Maak je minder druk!

7 tips om energie te besparen voor de leuke dingen in het leven.

Je minder druk maken om dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn: we vinden het allemaal lastig! Maar waarom? We leven allemaal in een 'eigen wereld': iedereen bekijkt dingen vanuit zijn eigen perspectief. Toch is het belangrijk om je te realiseren dat je op veel dingen helemaal geen invloed hebt.

Je druk maken om dingen die je toch niet kunt veranderen is eigenlijk verspilde energie. Energie die je veel beter kunt gebruiken om je te focussen op de dingen die wél belangrijk voor je zijn en waar je wél invloed op hebt! Wij geven je 7 tips om energie te besparen voor de leuke dingen in je leven.

1. Stop met het pleasen van anderen

Echt waar: ga voor je eigen geluk! Geluk kun je pas overdragen als je zelf gelukkig bent. Hoe? Door te doen wat jij leuk vindt en vooral niet na te denken over wat een ander zal vinden. Er staan zoveel mensen om je heen, met ieder een eigen mening. Als je al die meningen serieus zou nemen kom je nergens meer!

2. Minder druk maken? Bewaak je grens

De liefde is mooi, maar soms ook ingewikkeld. Je hebt er heel veel, bijna alles voor over. Maar er is een grens! Je moet geen dingen doen vanuit de angst om iemand te verliezen of vanuit de angst om niet leuk gevonden te worden, want dan verlies je jezelf. Doe je iets voor iemand uit liefde dan is er niets aan de hand, maar doe je iets uit angst? Trek dan je grens. Anders kost het je meer energie dan je lief is!

3. Fakebook

Tegenwoordig zijn we bijna allemaal actief op social media: best leuk! Maar wees je bewust van het feit hoeveel energie je erin stopt: even is leuk, maar het moet wel leuk blijven. Ook krijg je op deze manier veel indrukken binnen die je onnodig veel energie kunnen kosten.  Het is namelijk niet het echte leven: het leven in het hier en nu is de werkelijkheid. Dus beperk en wees aanwezig!

4. Het waarom

Wij kunnen ons soms uren, dagen, weken lang bezig houden met het 'waarom' van iets. Heb je je weleens bedacht dat het waarom niet altijd gevonden wil worden? En wil het dat wel, dan laat het zich op het juiste tijdstip wel zien. Laat dus los en focus je op de dingen die je energie geven!

WIST JE DAT: alles wat je aandacht geeft groeit. Focus jij je op het negatieve, dan trek je negatieve dingen aan. Focus je dus op het positieve!

5. Minder druk maken? Wees eerlijk

Vaak proberen we alles mooier te laten lijken dan het is, maar wat schieten we daarmee op? We zijn niet eerlijk naar onszelf en niet eerlijk naar een ander. Wees gewoon eerlijk, dan gaat er ook niets aan je knagen!

TIP: mijn moeder zei altijd:´de toon maakt de muziek´. Zo is het maar net: als jij op een redelijke manier jouw mening geeft, dan kan een ander (ondanks dat die er anders tegenover staat) het ook op een redelijke manier accepteren.

6. Leven en laten leven

Jij wil graag leven op jouw manier, een ander wil dat net zo goed! Maak je dus niet druk om hoe een ander iets doet, diegene doet het op haar manier en daar moet je niks aan willen veranderen. Ga zonder oordeel ieder contact aan en laat iedereen in zijn eigen waarde. Niet iedereen is hetzelfde. Gelukkig maar, anders was er niets meer te ontdekken!

7. Het gaat om jou

Mensen stellen je vaak vragen als 'Wanneer ga je op vakantie?', 'Waar werk je tegenwoordig?' 'Wat doen je kinderen?'. Maar hoe belangrijk zijn deze dingen eigenlijk echt? Want wat als je baan wegvalt? Dan blijf jij over. Ben jij gezond? Ben jij gelukkig? Vragen die er veel meer toe doen: je geeft om iemand om wie die is en niet om wat die doet! Toch maken we ons vaak om zaken als werk veel te druk. Vanaf nu niet meer! Wij weten wel wat echt belangrijk is in het leven.

TIP: wees eens nieuwsgierig naar deze dingen in het leven van een ander: een beetje diepgang kan geen kwaad.
Jessica Jansen

Door

23 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!