De 12 beste snelle gewoontes voor een opgeruimd huis.

De 12 beste snelle gewoontes voor een opgeruimd huis.

In het weekend je hele huis opruimen, en tegen donderdag is het alweer een puinhoop. Doorbreek de cirkel met deze supersnelle tips.

Als jouw leven een beetje lijkt op het onze (vast wel), dan ziet jouw wekelijkse schoonmaakroutine er waarschijnlijk ongeveer zo uit: Je begint de week met huis dat min of meer schoon was (afhankelijk van hoe productief je weekend was, natuurlijk). Door de dagen heen blijft het wasrek staan, stapelt de vaat zich op, slingeren er overal kleren rond (zowel vuil als school), is je make-up plekje een grote chaos en zijn je spullen verspreid geraakt over 3 handtassen. Tegen vrijdag is je huis een grote chaos, waardoor je een groot deel van je weekend opoffert om de boel weer op orde te krijgen... en dat elke week opnieuw.

DE 12 BESTE SNELLE GEWOONTES VOOR EEN OPGERUIMD HUIS

No more, sister! Implementeer deze trucjes in je routine en je hebt vanaf nu altijd een leuk en opgeruimd huis (oké, tenminste opgeruimder dan het altijd was).

tips voor een nette slaapkamer 

1. Maak 's morgens je bed op

Altijd. Het is één minuut werk en 's avonds kruip je dankbaar in een opgemaakt bed, in plaats van het verfrommelde nestje van lakens dat je normaal gezien aantreft.

2. Stoffen

Ga elke dag met een stofdoekje over je nachtkastje, dan oogt het ook veel opgeruimder en frisser.

3. Handel direct

Ken je dat, dat je je aankleedt en tijdens het uitzoeken van kleding dingen tegenkomt waarvan de rits stuk is, of die een gaatje hebben, of die je sowieso nooit meer draagt? En dat je ze dan terug in je kast propt, met het idee dat je dat ooit allemaal wel eens gaat uitzoeken? The time is now! Beslis ter plekke of je ze weggooit en gooi ze dan ook gelijk weg. Wil je het laten herstellen? Reserveer dan een plekje in je kast of ergens in je huis waar je alle kleding verzamelt die je wil laten herstellen.

 

Tips voor een nette badkamer 

4. Leg de mat recht

Je kent het wel: je stapt uit de douche, schuifelt de mat op en als je vijf minuten later de badkamer uit loopt ligt die badmat scheef en half omgeplooid ergens in een hoek. Het is een stom detail, maar het oogt gewoon gelijk een pak netter als je 'm elke keer weer even recht legt!

5. Droog je handdoeken goed

Waarschijnlijk hang je ze altijd over de douche of aan een haakje aan de muur, maar investeer bijvoorbeeld in een mooie stang waar je ze kan aan ophangen elke ochtend. Niet alleen drogen ze zo beter, het ziet er ook veel georganiseerder uit.

6. Maak je spiegel meteen schoon

Is je spiegel na het douchen ook altijd beslagen? Het ideale moment om 'm snel even te poetsen! Hou een zeemvel en eventueel een klein busje schoonmaakproduct bij de hand. Terwijl jij 's ochtends je tanden poetst, pak je gelijk de spiegel even aan!

 

tips voor een nette keuken 

7. Multitasken

Gebruik de tijd dat je koffie loopt of de waterkoker aanstaat om de vaatwasser uit of in te laden. 

8. Wissel vaker van vaatdoek

Studies wijzen uit dat we dit echt te weinig doen, dus om de dag gooi je de gebruikte vaatdoek in de was en pak je een verse. Voelt ook net iets lekkerder tijdens het afdrogen, toch?

9. Ruim op tijdens het koken

Leg tijdens het koken je telefoon even weg, want die 20 minuutjes dat de soep aan het pruttelen is of de zalm marineert, zijn hét perfecte moment om wat spullen weg te zetten en even met een doekje over de keukenkastjes te gaan.

tips voor een nette woonkamer 

10. Laat je schoenen niet slingeren

We know, het is superfijn om thuis te komen, in de bank te ploffen en je schoenen uit te schoppen. Maar voor je het weet liggen er 5 paar rondslingerende schoenen in de woonkamer. Maak er een gewoonte van om je schoenen bij de voordeur uit te doen of berg ze onmiddelijk op, zo blijft je woonkamer schoen-vrij.

11. Ruim op tijdens de reclames

Er zijn zat opruimklusjes die 5 à 10 minuten duren. Het moment om dat te doen? Als je een film zit te kijken en er is een reclameblok natuurlijk! In plaats van doelloos naar een of andere stomme autoreclame te kijken, ga jij eind-de-lijk die rommelige la opruimen waar je je al 2 jaar aan ergert. En op het einde van de film kan je dat klusje ook weer van je lijst schrappen, high five!

12. Ruim de woonkamer elke avond voor het slapengaan op

Voor je gaat slapen, leg alle kussens en dekentjes weer even goed in plaats en breng eventuele vaat naar de keuken (je hoeft je niet te schamen wij zitten ook aan de borrelnootjes op een dinsdagavond hoor). Het is 2 minuten werk, maar wedden dat je 's morgens gelijk een beter humeur krijgt als je op weg naar de badkamer die nette woonkamer ziet? 

 
Marianne Nykjaer

Door

30 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!