6 tips om je hoofd leeg te maken

6 tips om je hoofd leeg te maken

Zit jouw hoofd ook altijd te vol? Lees dan snel verder!

Multitasken is sowieso al een favoriete bezigheid van vrouwen. Tweede natuur noemen ze het ook wel. Juist in deze tijd waarin je ook nog eens veel indrukken krijgt, kan het dat je gillend gek wordt en altijd met een vol hoofd loopt. Tijdens het koken kijk je TV en stuur je ook nog een Whats App bericht. Het is niet gek dat je zo een vol hoofd krijgt. Wat je kun je doen om dit te verminderen?

1. Stop met Multitasken

Stop met het doen van teveel dingen te gelijk. Het fenomeen "mindfulness" is niet voor niets zo populair. Je krijgt meer ruimte in je hoofd als je één ding goed met aandacht doet. Focus! Ik wil niet veel zeggen, maar gaat het altijd goed als je tien dingen tegelijk doet? Je zult merken dat je dat ding wat je echt met aandacht doet ook veel beter gaat. Hoe vaak bij mij het eten wel niet aanbrandt.. pfff. Dat kun je ook niet efficiënt noemen.

2. Zoek naar jouw relaxmoment

Dit klink makkelijk, maar dat is het niet. Juist als je je hoofd vol hebt, wordt het alleen maar moeilijker om deze leeg te krijgen. Het is aan jou om te kijken wat helpt om je hoofd leger te krijgen. Is dat door het maken van een wandeling? Mediteren? Voor iedereen is het weer anders. Sommigen kunnen door stilzitten juist niet hun hoofd leegmaken, andere mensen willen relaxen op de bank.

3. Reduceer het aantal indrukken

Laat 's avonds de TV uit en zeker ook je mobiel. Doe eens dingen waarvan je niet mega veel indrukken krijgt. Een boek lezen is al wel beter dan TV kijken alleen je blijft hier natuurlijk wel over na denken..

TIP: Probeer dit ook tijdens je werk. Zit je in een rustige ruimte? Staat er relaxte muziek op of is er veel gekletst op de radio? Staat je telefoon stil of krijg je bij elke mail een piepje?

4. to do 

Denk je aan alle dingen die je maar moet doen? Maak een to do lijst! Je hebt ook ideale apps voor je telefoon. Alles wat je maar te binnen schiet zet je in die lijst. Belangrijk is wel dat je regelmatig door de lijst gaat en ook wekelijks kijkt wat de belangrijke items nog van deze lijst zijn en deze in gaat indelen. Deel ze in verschillende categorieën: doen vandaag, doen als ik klaar ben met vandaag en ooit doen. Als je écht consequent je to do lijst bijhoudt, zul je merken dat je hoofd leeg wordt.

5. Doe wat je moet doen

Je krijgt de meeste stress van dingen die je vindt dat je moet doen, maar vervolgens niet doet.

Daar blijf je over malen. Gewoon beginnen aan zo'n project is het beste dat je kunt doen. Je gaat je beter voelen zodra je hiermee aan de slag gaat.

6. schrijf

Schrijven past eigenlijk ook wel een beetje bij het kopje to do. Het kan ook dat je hoofd vol zit met een project waar je mee bezig bent. Schrijf eens alles op papier wat hier mee te maken heeft. Ga mindmappen. 

Sarah Glasbergen

Door

04 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!