Mindfulness leven is de trend van het moment

Mindfulness leven is de trend van het moment

Je doet je dagelijkse bezigheden zonder erbij na te denken. Dit voelt niet heel erg prettig: er is een manier om wel bewust te zijn: mindfulness leven!

Ga je met de auto of fiets naar jouw werk? Bedenk jij je dan wel eens als je thuis bent: hoe ben ik eigenlijk naar huis gereden? Je hebt geen idee meer hoe je precies thuis bent gekomen. De automatische piloot was ingeschakeld.. Je bent niet meer bewust hoe je naar huis en werk gaat; je denkt er niet meer over na. Vind je dit niet prettig? Er is een manier om wel bewust te zijn: mindfulness leven! 

Wat is mindfulness?

Heel simpel gezegd is mindfulness bewust van de huidige ervaring. Het draait vooral om aandachtigheid. Dat is heel iets anders dan aandacht en concentratie omdat je je dan focust op één specifiek onderwerp. Aandachtigheid draait om het opmerken van dingen in jouw leven. Je staat met beide benen op de grond en niet met jouw hoofd in de wolken. Je bent hier en nu!

Een leuk voorbeeld: mindful theedrinken

Je drinkt bewust een kop thee, voelt de warmte van het theekopje en bent je bewust van de geur en de smaak van de thee. Dat is mindful theedrinken.

Meer weten over mindful eten? Klik hier

Waar komt de trend vandaan?

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het boeddhisme. Het is door Thich Nhat Hanh naar het Westen gebracht. Hij is een verbannen Vietnamese boeddhistische monnik, omdat hij als klassenvijand werd gezien in Vietman door communistisch bewind. Hij dacht anders dan de leiders van het land en werd Vietnam uitgezet. Hij heeft boeken geschreven over het boeddhisme en uiteindelijk is de trend mindfulness ontstaan. Veel coachen en experts hebben deze trend opgepakt en 'Westers' gemaakt.

De voordelen

Leven volgens de trend mindfulness en oefeningen doen, levert veel voordelen op:

  • Je leeft intenser
  • Je geniet meer van dingen
  • Je leert afstand te nemen van spinsels in jouw hoofd
  • Je leert bewust keuzes te maken
  • Je kunt je beter concentreren
  • Je ontspant gemakkelijker
  • Jouw geest wordt rustiger
Leef jij al mindfull? Laat het ons weten!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!