Schrijf een liefdesgedicht - Zo ga je aan de slag

Wie zegt dat liefdesgedichten truttig zijn?

Wie zegt dat liefdesgedichten truttig zijn? Wat is een mooiere manier om je liefde te getuigen dan door een gedicht te schrijven? Je voelt je speciaal als iemand een gedicht voor jou schrijft. Vlinders in je buik? Of ben je zo blij met iemand? Liefde is geweldig, mooi, leuk maar soms ook moeilijk. Als je gevoelens op papier zet, lucht dat op! De woorden zijn uit je hoofd maar je hoeft het niet per se uit te spreken als je dat moeilijk vindt.

Gedichten zijn hip

Huisdichter Nico Dijkshoorn is vrijwel elke woensdag te gast bij De Wereld Draait Door. Hij leest gedichten voor over allerlei onderwerpen van de dag. Hieronder een van de leuke gedichten over zanger Van Velzen en de bluesgitarist B.B. King. Elke dag kijken ongeveer een miljoen Nederlanders naar dit programma dus het heeft een groot bereik. Doordat de gedichten actueel en humoristisch zijn, bevalt het goed bij de kijkers.

Zelf gedichten schrijven over liefde

Voordat je gaat schrijven is het handig om eerst een paar punten op te schrijven die je er graag in wilt hebben. De woorden moeten recht uit jouw hart komen.

  • Waarom schrijf je het? Is het voor een verjaardag of zijn jullie een aantal jaar bij elkaar?
  • Vertel wat diegene voor je betekent. ‘Je bent mijn steun en toeverlaat’.
  • Gebruik koosnaampjes om het gedicht persoonlijk te maken.
  • In welke stijl wil je het schrijven? Is het humoristisch, sentimenteel en moet het rijmen?
  • Verwerk kenmerken van diegene erin zoals je mooi lach.
  • Als je gedicht klaar is, lees het dan nog een keer hardop. Je merkt dan dat sommige zinnen soms niet lekker lopen.
  • Een gedicht hoeft niet per se te rijmen. Wil je dat toch, dan helpt de website Rijm.nl je met rijmen. Voer simpelweg een zin in en zij laten voorbeelden van rijmwoorden zien.
  • Lees eerst een paar gedichten voordat je begint met schrijven. Je kunt dan een beetje afkijken hoe er geschreven wordt maar neem het niet helemaal over.

Inspiratie voor gedichten

Je hoeft niet een eigen gedicht te schrijven als je dat moeilijk vindt. Er zijn al veel gedichten over de liefde geschreven. Deze gedichten vonden wij erg mooi!

True Love

Words begin with A-B-C

Numbers begin with 1-2-3

Song begin with DO-RE-MI

True love begins with you and me!

Gevoelens voor jou

Wat ik voel voor jou is iets bijzonders,

Iets wat mij vlinders in mijn buik geeft als ik je zie,

Iets wat mij doet smelten

iets wat mij de 7e hemel in laat stijgen

Iets wat ik niet met woorden kan uitdrukken

Mijn gevoelens voor jou zijn onbegrijpelijk groot

Jij bent het enigste wat ik nodig heb

Jij bent mijn engel

Jij bent mijn alles

Ik hou van jou!

Voor wie schrijf je een gedicht?

Je hoeft niet per se vriend en vriendin te zijn om een mooi liefdesgedicht te schrijven. Als vriendinnen kun je ook een lief kaartje maken en dat zomaar geven omdat je zo blij met haar bent. En je moeder vindt het zeker weten geweldig! Natuurlijk schrijven we ook elke Sinterklaas een mooi gedicht voor familie en vrienden, dus je bent al bekend met de fijne kneepjes van het dichten. Dus begin nu!

Wanneer schrijf je een gedicht?

Met Sinterklaas schrijven we inderdaad allemaal één of meerdere gedichten, maar schrijf ook eens voor een andere gelegenheid. Ben je bijvoorbeeld een aantal jaar in een relatie of viert een vriendin haar verjaardag? Hoe origineel is het dan om op het kaartje een persoonlijke gedicht te schrijven! Dat is totaal onverwachts en dus een leuke verrassing. Schrijf ook iets voor je ouders op Moederdag of Vaderdag. We weten allemaal dat we onze ouders niet vaak genoeg bedanken voor alles wat zij doen, doe het daarom een keer met een gedicht!

Heb jij wel eens een liefdesgedicht geschreven voor iemand? Vond de ander het leuk om te krijgen? Laat het ons weten en schrijf je reactie!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!