Is je relatie over? Zo ga je ermee om!

Is je relatie over? Zo ga je ermee om!

8 manieren om met een 'break-up' om te gaan.

Als je relatie over is, dan kan het leven een beetje rommelig worden. Als je samenwoont met iemand of getrouwd bent, is het nog ingewikkelder om alle dingen die je met elkaar hebt gedeeld te verdelen: huis, meubels, huisdieren, bankrekening etc. 

Het goede nieuws is dat je nu de kans hebt om weer in contact te komen met jezelf en wat jij (!) uit het leven wilt halen. Het is tijd om een beetje egoïstisch te zijn. Daarom hebben wij voor jou 8 manieren om met een 'break-up' om te gaan. 

Relatie over - tips 

1. Neem een paaldansles

Als je ziet hoe de vrouwen in de paal klimmen en hoe afgetraind de dames zijn, dan krijg je spontaan zin om je in te schijven voor een lesje paaldansfitness. Het is mooi meegenomen dat paaldansen je zelfvertrouwen een boost geeft. En wees niet bang dat je in een hotpants rond die paal geslingerd wordt. Hou van je lichaam: hoeveel putjes je ook kunt tellen.

2. Neem een abbo bij een sportschool

Is er een betere tijd om een abbo te nemen op de sportschool dan wanneer je herstellende bent van een 'break-up'? Sporten helpt ons niet alleen om er beter uit te zien aan de buitenkant, maar wij voelen ons er van binnen ook beter door. Als je vaak sport heb je minder kans op depressies.

3. Ga de wereld in

Ga de kroeg in en maak kennis met nieuwe mensen. Durf je dat nog niet, dan kun je op het internet genoeg sites vinden om een date te scoren. Als je geen zin in een date hebt, ga dan op zoek naar nieuwe contacten. Stap uit je comfortzone, het is tijd om te socializen, in nieuwe restaurants te eten of een nieuwe taal te leren.

4.  Lees je wijs

Het helpt om te lezen als je relatie net over is. Sommige boeken zijn zo positief en inspirerend om te lezen, dat het je vertrouwen en je mood meteen een boost geeft. Ja, je kunt ook naar een chicklit grijpen, zolang je je er maar fijn bij voelt.

5. Plan een verwenweekend

Of dat betekent dat je naar een kuuroord gaat of dat je bij je vriendin een wijntje gaat drinken, het doel is uiteindelijk hetzelfde: tijd doorbrengen met je vrienden. Wanneer we een relatie hebben, kan het wel eens voorkomen dat wij onze vrienden verwaarlozen. Dus plan wat tijd om met je vrienden door te brengen (eigenlijk moet je dit al tijdens je relatie doen, maar hé beter laat dan nooit).

6. Niet bang zijn om gekwetst te worden

Met een nieuwe liefde creëer je een compleet nieuwe wereld. Bouw niet verder aan die muur rondom je hart, maar sta open voor iemand die je bakstenen langzaam laat afbrokkelen. Probeer jezelf te beschermen, maar met mate.

7. Muziek doet wonderen

Zoals boeken, is muziek ook perfect om jezelf op te vrolijken. Sla die janknummers over en ga rechtstreeks naar liedjes zoals Happy van Pharell Williams. Get it? Dans door je woonkamer, pak je hond of kat en cha-cha-cha je huis door.

8. Denk terug aan de mooie momenten

Laat die negativiteit varen, het is niet goed voor de geest. Denk liever terug aan de positieve en mooie dingen van jullie relatie. Oefening: schrijf de dingen waar je dankbaar voor bent op, wat heb je hiervan geleerd en wat kun je meenemen naar je volgende relatie. Zo helpt je vorige relatie je bij je volgende!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

11 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!