Single zijn op Valentijnsdag

Single zijn op Valentijnsdag

15 reden waarom single vrouwen een hekel hebben aan Valentijnsdag.

"Oh, ik heb zo'n zin in Valentijnsdag!" en "Wat zou ik krijgen? Misschien gaan we wel lekker naar de sauna!" was wat ik afgelopen weekend hoorde uit de mond van een van mijn vriendinnetjes. 

Begrijp me niet verkeerd, het is helemaal niets persoonlijks en ik gun het haar van harte, al die liefde en romantiek, maar ikzelf krijg van een dag als Valentijnsdag echt niet de vlinders in mijn buik.

Single zijn op Valentijnsdag

15 redenen waarom wij een hekel hebben aan Valentijndsdag

1. Het herinnert ons eraan dat we vrijgezel zijn

Voor het geval dat we ons niet al bewust zijn van het feit dat we vrijgezel zijn.. Valentijnsdag is een prima dag om dit er nog even extra in te wrijven!

2. Er zijn overal om ons heen verliefde mensen

Ja, we snappen al die 'bezette vrouwen' wel hoor! Jullie hebben de mooist geweldige, liefste en daarnaast ook leukste man ooit gevonden. Maar moet je daarom echt de gehele dag om hem heen hangen en hem vertellen waarom je zo gek op 'm bent?

3. Uit eten gaat vandaag gewoon niet

Uiteraard is het op Valentijnsdag onmogelijk om een tafeltje te reserveren in ons favoriete restaurant. Het restaurant zit vast vol met verliefde, romantische stelletjes.

4. We eindigen met fastfood

Wanneer we ervoor kiezen om op Valentijnsdag binnen te blijven is de kans vrij groot dat we de avond gebruiken als excuus om alles te eten wat we maar willen. Eerlijk is eerlijk, wat moeten we anders?

5. We ergeren ons aan onze vriendinnen in een relatie

We vinden het heel fijn voor onze verliefde vriendinnen dat zij 's avonds mogen genieten van een gratis vijf-gangen-menu na het ontvangen van tientallen 'geforceerde cadeaus'.

6. Winkels en Valentijn

Zodra we een winkel binnenstappen worden we in alle geuren en kleuren aangevallen door het thema Valentijn. Het enige wat we willen kopen is make-up remover en een potje nagellak.

Hou toch eens op met al die glitterende hartjes, rozen, kaarsjes en fluffy kussens!

7. TV en Valentijn

Wij willen alleen maar een driedubbele marathon van onze favoriete serie. Stop met het uitzenden van al die romantische, tranentrekkende films!

8. Valentijnsdag valt dit jaar op een zaterdag

Geweldig! Valentijnsdag valt dit jaar op een zaterdag. Een fantastisch begin van het weekend... Misschien blijf ik maar thuis met een zak chips en een goed boek dat niets te maken heeft met Valentijnsdag.

9. Uitgaan op Valentijnsdag een 'no go'

Eerlijk is eerlijk, de enige mensen die écht goed gaan stappen op 14 februari zijn degene zonder relatie. En het is waar; dit geeft andere de impressie dat je heel erg je best doet iemand op te pikken die in dezelfde status is dan jij.

10. Cadeau's uit medelijden

Wanneer je single bent ontvang je ook cadeaus. Cadeaus uit medelijden van je ouders en/of buurvrouw.

11. Een weekend alleen

De blik die onze non-single vriendinnen ons geven wanneer ze horen dat we geen plannen hebben op deze 'fantastische dag'. "Ahw ja, je bent he-le-maal alleen.. Tot volgend weekend! 

12. De kleuren rood en roze gaan niet eens goed samen..

Oke, alleen rood is heel fashionable, maar zeker niet wanneer het gecombineerd is met roze.

13. Klagende kreten van onze andere vrijgezelle vriendinnen

Ook al zijn we zeer tevreden over onze status als single, er zijn altijd vriendinnen om ons heen die klagen op ieder 'geschikt' moment.

14. Een relatie beginnen op Valentijn?

Mocht het zo zijn dat we het sinds een paar maanden onwijs leuk hebben met iemand, dan wordt er verwacht dat we deze casual relatie eens flink definiëren op Valentijnsdag.

Waarom eigenlijk? Dat doet er niet toe, we voelen het allemaal!

15. Omdat het Valentijnsdag is moeten wij juist bloemen krijgen!

Moeten wij, als single vrouwen niet gewoon bloemen krijgen omdat we altijd zo lief en goed zijn voor de mensen om ons heen.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!