Vriendschap met een man, is het mogelijk?

Kun je als vrouw vrienden zijn met een man? Wij zochten het voor je uit!

Vriendschap met een man, het zal altijd een twistpunt blijven. Kun je vrienden zijn met een man? Sommige zeggen van wel, anderen van niet. De meningen over deze kwestie zullen altijd verschillen. Wij hebben uitgezocht of vrienden met iemand van het andere geslacht mogelijk is.

Vriendschap met een man; mission impossible?

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat hetero mannen en vrouwen niet bevriend met elkaar kunnen zijn. Dat komt omdat seksuele aantrekkingskracht de vriendschap in de weg zou staan. Met name mannen voelen zich gauw aangetrokken tot hun vriendin.

Ook blijkt uit dat onderzoek dat hoe meer iemand zich aangetrokken voelt tot zijn 'maatje', des te minder tevreden die persoon is over zijn of haar huidige liefdesleven.

Volgens de onderzoekers heeft de evolutie er voor gezorgd dat mannen handelen zonder rekening te houden met principes, alleen met de omstandigheden. Daardoor handelen mannen altijd naar de mogelijkheden die ze hebben. De oerinstincten van de mens (man) zullen de overhand nemen bij een vriendschap tussen man en vrouw.

Ook zeggen de meesten dat ze alleen 'vriendschappelijke gevoelens' hebben voor elkaar.

Vriendschap met een man; het kan!

Vriendschap met een man is mogelijk. Ga maar na, er zijn een heleboel praktijkvoorbeelden van mannen en vrouwen die bewezen hebben dat er wel degelijk alleen vriendschap kan bestaan tussen een man en vrouw. Wie weet heb je zelf wel een hele goede vriend. Toch zal vriendschap met een man altijd anders zijn dan de band die je hebt met een vriendin. Er zijn wel altijd zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Mannen zijn geen echte praters, ze vinden het leuker om dingen te ondernemen. Voor een goed gesprek kun je in de meeste gevallen beter terecht bij je vriendinnen.
  • Mannen vinden het lastig om hun emoties en gevoelens te uiten. Vraag daarom nooit hoe hij zich voelt, hij zal niet weten wat hij daarop moet antwoorden. Als hij ergens mee zit, komt hij er zelf wel mee.
  • Het kan soms moeilijk zijn om elkaar te begrijpen. Mannen komen nou eenmaal van een hele andere planeet en denken over een aantal zaken heel anders dan jij.
  • Mannen zijn altijd eerlijk. Vraag een man hoe je er uitziet in je nieuwe jurkje en hij zal je zeker een eerlijk antwoord geven, maar of het altijd het antwoord is dat je wilt horen is nog maar de vraag....
  • En last-but-not-least; de hetero man houdt niet van shoppen! Een middag slenteren in de stad zit er dus niet in. Daarvoor moet je toch echt bij je vriendinnen zijn.

Een vriendschapsband tussen een hetero man en vrouw is mogelijk. Toch zal de vriendschap met een man altijd moeizamer zijn, dan de band die je hebt met vriendinnen. Het is soms moeilijk om elkaar te begrijpen, er zullen zaken zijn die je niet kunt bespreken met een man.

En hoewel je nog zo hard kunnen zeggen dat je alleen vriendschappelijke gevoelens hebt, zal er altijd een bepaalde aantrekkingskracht aanwezig zijn waar je voor moet waken.
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

05 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!