Mooie Instagram foto's maken

Mooie Instagram foto's maken

Prachtige instagramfeeds zie je voorbij komen: jij bent jaloers. Tot nu! Je kunt dit zelf namelijk ook!

Op de populaire app Instagram zie je prachtige selfies en de lekkerste food foto’s voorbij komen. Wil jij ook zulke mooie Instagram foto's maken? Dat is makkelijker dan je denkt. 

Er zijn namelijk heel veel trucs die je kunt toepassen om jouw foto’s zo mooi mogelijk te maken. Voor je het weet ben jij ook een pro.

Ga aan de slag

Juiste hoek

Als je Instagram gebruikt dan is het je vast al opgevallen dat je alleen maar rechthoekige foto’s kunt oploaden. Dit maakt een foto soms een stuk minder mooi, want het knipt bepaalde hoeken van de foto af.

Wil jij toch die ene foto gebruiken dan kun je hem ook instagramproof bewerken in de app Whitagram. Hier kun je jouw foto uploaden en vervolgens uitlijnen, de foto zal een witte achtergrond hebben.

De mooiste compositie

Zoek de juiste compositie voor een foto, zo vormt het een mooi geheel. Een foto waarbij het onderwerp in het midden is geplaatst is niet perse het beste. Maak gebruik van de regel van derden, deze wordt vooral door fotografen gebruikt.

Met deze regel trek je de foto in 9 gelijke vlakken. Er ontstaan zo 4 snijpunten van lijnen. Wanneer je de Instagram app opent zie je een figuur met horizontale en verticale lijnen, gebruik deze en speel af en toe met de compositie! Jij bepaalt naar welk punt de aandacht van de kijker zal gaan.

Beste lichtinval

Licht is erg belangrijk wanneer je een foto maakt. Het heeft een groot effect op hoe jouw foto er uit zal komen te zien. Natuurlijk licht is het allermooiste dus probeer de flitser zo min mogelijk te gebruiken.

Als je wilt spelen met de plek van het licht tik dan met je vinger op het scherm. Op de plek waar je met je vinger tikt, zal de camera zich focussen.

Juiste achtergrond

Als je een object wilt fotograferen dan is de achtergrond ook een belangrijk onderdeel. Kies voor een simpele en neutrale achtergrond met een zachte kleur. Op die manier is het object echt het aandachtspunt van de foto.

Belangrijk om te onthouden: less is more. Houd het simpel en zorg dat je jouw persoonlijke stijl goed representeert.

Filterkeuze

Instagram heeft veel filters waar je uit kunt kiezen. Sommige filters zijn erg aanwezig en anderen weer een stuk minder. Een filter maakt een foto niet altijd beter. Voel je dus zeker niet verplicht om er bij iedere foto één te gebruiken.

Soms is een foto al mooi genoeg als je wat kleine aanpassingen maakt zoals het contrast of de verzadiging. Ik kies graag voor rustige filters zoals Valencia of Walden.
LEES OOK: Sarahs instagramtips

Je kunt ons ook volgen op Instagram: theperfectyou_nl

Lisa Noya

Door

16 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!