Instagram: Sarahs tips & trucs

Instagram: Sarahs tips & trucs

Sinds Instagram kijk ik anders naar de wereld om mij heen. In iets kleins en alledaags zie ik een typische "instagram" foto. Dit zijn mijn tips.

Instagram is meer dan alleen mijn hobby. Het is een spel, hoe goed vinden anderen mijn foto. Het is een ontzettend leuke manier om contacten op te doen, maar ook om creatief bezig te zijn. Sinds Instagram kijk ik anders naar de wereld om mij heen. In iets kleins en alledaags zie ik een typische "Instagram" foto. Ik maak creaties in mijn interieur die ik anders niet zou maken en zet mijzelf (soms buiten mijn comfortzone) op de foto. Oftewel ik kan mijn creativiteit goed kwijt. 

Hierbij mijn tips & trucs hoe je een perfecte Instagram foto maakt. Om eerlijk te zijn ben ik zelf ook nog steeds aan het experimenteren en leren. Maar ik geloof dat dat een blijvend proces is. Heb jij nog een tip die ik niet heb genoemd? Laat die zeker achter, daar kan ik ook van leren!

Laat je inspireren

Maak een lijstje van accounts die jouw inspiratie geven. Wie vind jij nou heel tof? Volg deze personen. Je zult zien dat je door te kijken naar andere veel leert. Je gaat steeds meer je eigen stijl ontwikkelen. Het klinkt raar, maar je krijgt leuke ideeën van het zien hoe anderen het oppakken. Ook kom je er goed achter wat je wel en niet mooi vindt.

TIP: Maak screenshots van foto's die je te gek vindt. En probeer zelf een soortgelijke foto te maken, zo kom je vaak ook weer op inspiratie. Als voorbeeld: Je ziet een toffe wereldbol op een foto met een stapel boeken. Misschien heb jij ook een wereldbol op zolder staan en staat dit wel heel leuk bij die bos bloemen die je net in huis hebt gehaald.

Zou jij je eigen foto liken?

Om te kijken of je een goede foto hebt gemaakt is belangrijk om zelf kritisch naar de foto te kijken. Er is eigenlijk gewoon geen betere graadmeter. Laat je eigen style zien! 

Geen copycat

Instagram moet je niet voor een ander doen, je moet juist jouw eigen stijl laten zien. Je kunt wel precies na doen wat een ander doet maar dat heeft helemaal geen zin. Mensen prikken daar doorheen. Het is veel toffer om te laten zien wie jij bent, wat jij mooi vindt. Haal jouw creativiteite naar voren. Je kunt je wel laten inspireren door een foto van een ander. Dat is iets anders dan exact nadoen!

Heel veel foto's maken

De perfecte foto schiet je niet in één keer. Dat lukt mij in ieder geval niet. Wat ik doe? Ik maak meerdere foto's. Ik probeer verschillende hoeken uit. Vervolgens kijk ik mijn foto bibliotheek en maak de foto's favoriet waarvan ik denk dat het kanshebbers zijn.

Durf nieuwe dingen

Probeer iets heel nieuws. Maak eens een foto zwart-wit, een foto van ontzettend dichtbij of juist heel ver weg. Speel met witruimtes, kleuren of zet eens jezelf op een andere manier op de foto. Genoeg om mee te experimenteren. Gek genoeg komen hier vaak nieuwe dingen uit en leer je hier veel van!

Knippen op unieke manieren

Ik maak wel eens een foto, die ik achteraf helemaal niets vind. Leuk geprobeerd, maar weet je dat je door juist die foto op een gekke manier te snijden je op de meest grappige ideetjes komt? Deze onderstaande foto's zijn daar voorbeelden van. Uiteindelijk ben ik helemaal blij met het resultaat.

Juist licht

Een foto is het mooist met natuurlijk licht. Als je 's avond een bord met eten fotografeerd onder een lamp ziet dit er heel anders uit, dan als je deze in het raamkozijn zet en met daglicht fotografeerd. Als de winter er weer aankomt wordt het steeds lastiger. Dan kun je de foto het beste goed bewerken. 

Jouw sausje

In mijn ogen is een perfecte Instagram foto, een foto die dus bij jou past. Niet alleen maar omdat het jouw stijl is, maar ook omdat deze dan past bij de rest van jouw foto's. Als je dagelijks een andere stijl kiest, dan ziet jouw Instagram feed (tijdlijn) er niet aantrekkelijk uit. Je tijdlijn is het mooist als jouw foto's bij elkaar passen. Dus bewerk ze op dezelfde manier. 

Perfecte Instagram foto

Is er een perfecte Instagram foto? Ik weet het niet. Met Instagram laat je jouw stijl zien. Of dit nu allemaal interieur foto's zijn of foto's van je gezin. Ik denk dat het er juist om gaat dat je een kijkje geeft in je leven. Een échte spontane foto kan soms veel mooier zijn dan een geposeerde foto. En een foto van een rommelige kamer, kan veel leuker zijn, omdat je op die manier ook leuke reacties krijgt van volgers die zich hierin herkennen. Ik denk wel dat iedereen zoekt naar het juiste plaatje. Het perfecte leven van een ander dat zie je en dat vind ik ook heel leuk om te zien en te laten zien. Maar juist een afwisseling met een echte foto is erg leuk!

Mijn Instagram: Ik vind het leuk om alles een beetje te laten zien. Soms een detailfoto, soms een geposeerde foto, mijn werk en wat er bij komt kijken als je een eigen bedrijf hebt, een datenight en niet te vergeten mijn dochter (#minimemaud).

Verdiep je in het maken van foto's

Nogal logisch, maar als je ergens beter in wilt worden, zul je hier voor moeten inzetten. Leer meer over Instagram tips & tricks over het maken van foto's, hoe andere mensen foto's maken, hoe je goede foto's maakt met slecht licht, hoe je (iPhone) camera werkt etc etc!

Leuk boek met tips & trucks: Ik heb het boek van Zilverblauw net ontdekt en vind het een ontzettend leuk boek. Een goed voorbeeld hoe je inspiratie kunt opdoen!

 

Sarah Glasbergen

Door

02 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!