4 budget tips voor een nieuwe wintergarderobe

4 budget tips voor een nieuwe wintergarderobe

Kan jouw kledingkast wel een frisse winterwind gebruiken, maar wil je niet te veel geld uitgeven?

Aangezien de warme dagen nu toch echt voorbij zijn, heb ik mijn zomerkleding weer diep weggeborgen in mijn kledingkast en mijn winterkleding weer naar voren gehaald. En wat blijkt: het is veel te weinig! Ik móet shoppen! Op zich geen probleem zou je denken, maar als je aan een bepaald budget gebonden zit, dan kan shoppen ineens een grote uitdaging zijn. Gelukkig ben ik goed in het tackelen van uitdagingen, en heb ik hier de perfecte oplossingen voor. Ik zal je hier vertellen hoe je met een klein budget toch fashionable voor de dag kan komen.

ONLINE OUTLETS

Online outlets zijn erg fijn! Je vindt er de mooiste kleding voor hele fijne prijzen. Soms is die kleding misschien niet helemaal volgens de laatste trends, maar door de kledingstukken te combineren met fashion items, is het prima te doen! Bovendien is er voor de designliefhebbers onder ons de Zalando Lounge, een website waar je hoge kortingen krijgt op de meest bekende designerkleding. Me likey!

Vintage

Is je budget te beperkt voor bovenstaande optie, dan is vintage (ofwel: tweedehandskleding) misschien wat voor jou. Je kunt vintage kleding op verschillende manieren kopen. Een van de populairste manieren is het afstruinen van Marktplaats. Het leuke aan dit soort websites is dat hier werkelijk voor ieders smaak wel wat te vinden is, en je zelf kunt aangeven wat je ergens voor wilt, of kunt uitgeven. Ik was bijvoorbeeld laatst op zoek naar zwarte Clarks Dessert booths en die vond ik daar voor 70 euro i.p.v 130. Score! Iemand had ze te klein gekocht en niet eens één keer gedragen. 

Wil je de kleding die je koopt toch liever eerst voelen en passen? Ga dan eens koekeloeren bij een van de vele kringloopwinkels in ons land. Of ga eens lekker struinen over een vlooienmarkten bij jou in de buurt. Je zult gegarandeerd met een aantal goedkope pronkstukken thuiskomen.

Creabea

Het kan zijn dat je het geen fijn gevoel vindt om in de oude kleding van een ander te lopen. Probeer dan eens je eigen oude kleding nieuw leven in te blazen! Bekijk fashion magazines met de laatste trends en probeer die oude, niet-meer-hippe broek aan de hand van deze trends een nieuwe touch te geven. Naai bijvoorbeeld patches op je broek, of maak zakjes op dat vest dat je zo saai vond.

Tip: vraag oma eens of ze nog een naaimachine heeft staan die ze niet meer gebruikt; daarmee pimp je je oude kleding in een handomdraai op. Misschien kan ze je meteen de fijne kneepjes van het vak leren. Twee vliegen in één klap: quality time met oma en een cool nieuw kledingstuk. 

Kledingruilparty

De goedkoopste én gezelligste manier om aan nieuwe kleding te komen: een kledingruilparty! Nodig al je vrienden uit, laat iedereen zijn oude of niet gedragen kleding meenemen, gooi alles bij elkaar en graaien maar! Wat de een niet meer leuk vindt, kan voor de ander het ultieme fashion item zijn.

Kun je naast deze tips ook wel wat tips gebruiken voor het low budget pimpen van je kamer? Lees dan ook dit artikel.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zalando.

Anna Schram

Door

17 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!