12 interessante feiten over liefde

Geen romantisch gezeur, maar simpelweg een aantal feiten!

Liefde is puur, liefde is pijnlijk, maar ook zoet. We hunkeren naar liefde en onze harten breken als het er niet meer is. We begrijpen de poëzie van ons hart, maar soms worden we zo gekwetst dat we een tijdlang bitter zijn. En net op het moment dat je opgeeft, dan vind je liefde. 

Nee, het wordt geen romantisch gezeur over liefde of het gebrek eraan. Wij schotelen je simpelweg 12 feiten over liefde voor.

1. Perfecte liefdesformule

Er zijn drie types van liefde die een product zijn van twee verschillende paren basis componenten. Romantische liefde = passie + intimiteit. Vriendschappelijke liefde = intimiteit + verplichting en dwaze liefde = passie + verplichting. Natuurlijk is de sterkste liefde: de allesomvattende, die alle liefdes in één is.

2. Gezicht is belangrijker dan het lichaam

Is je lichaam belangrijker of je gezicht? Als je op zoek bent naar een langdurige relatie dan wint je gezicht de strijd. Maar ben je op zoek naar een kortstondige relatie, dan ga je vaak voor het lichaam.

3. Houd de hand van je geliefde vast

Heb je te maken met een stressvolle situatie en je hebt al een eeuwigheid een relatie? dan kalmeert je lichaam al als jullie elkaars handen vasthouden.

4. De vlinders zijn echt!

Als je verliefd bent, dan heb je vlinders in je buik. Ja, het is waar. Alleen zijn het geen echte vlinders, maar een adrenalinekick die je krijgt.

5. Je pupillen verwijden en maken je aantrekkelijker

Darwin ontdekte al in 1870 dat je pupillen verwijden als je je ergens op focust. Maar het geldt ook als je naar een geliefde of een potentiële scharrel kijkt. Mensen met wijde pupillen zien er aantrekkelijker uit.

6. Liefde als je in elkaars ogen kijkt

Ogen zijn de spiegels van onze ziel, dus het is dan ook geen verrassing dat in elkaars ogen kijken je verliefd laat worden. Ook als we totaal onbekenden van elkaar zijn. Als je naar iemand staart, dan maakt je lichaam phenylethylamine aan, waardoor we vlinders voelen.

7. Liefde en monogamie

Ook al denken wij dat we een monogame ras zijn, zijn wij zeker niet de enige in het dierenrijk. Wolven, zwanen en zelfs termieten zijn enkele voorbeelden van dieren die een partner zoeken voor het leven.

8. Vier minuten is alles dat nodig is

Na vier minuten weet je al of je iemand ziet zitten of niet. Meer is er niet nodig. Je let niet eens op wat diegene zegt, maar je let op de lichaamstaal, toon van iemands stem en de manier waarop iemand zichzelf presenteert.

9. Eén hartslag samen

Probeer dit eens: ga tegenover je lief zitten en kijk elkaar diep in de ogen. 3 minuten lang. Ja, je mag knipperen. Als jullie elkaar in de ogen kijken voor meer dan drie minuten, dan synchroniseert jullie hartslag.

10. Zelfs een foto is genoeg

Het is al bekend dat je gezondheid erop vooruit gaat als je omringd bent door geliefden, maar nu is het zelfs zo dat een foto al genoeg is. Als je naar een foto kijkt, maak je hormonen aan die je pijn verminderen.

11. Aantrekkingskracht naar even knappe mensen

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het patroon waarin mensen hun partner kiezen. Dit patroon wordt uitgelegd door Matching Hypothesis: mensen zijn geneigd om iemand te kiezen die ongeveer hetzelfde level van aantrekkelijkheid heeft.

12. Kalverliefde verandert in echte liefde

In het begin van je relatie ben je verliefd, je bent euforisch, aanhankelijk, je hebt klamme handjes en vlinders. Deze fase duurt waarschijnlijk een jaar. Daarna transformeert je kalverliefde in echte liefde doordat bepaalde stoffen in je lichaam bedaren.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!