Zó overleef je Kerst als vrijgezel

Zó overleef je Kerst als vrijgezel

Eerste kerstdag jouw familie, tweede kerstdag zijn familie. Maar hoe doe je dit eigenlijk als je vrijgezel bent?

Kerst is een tijd van liefde en geliefd worden, vrienden, familie en gezelligheid. Maar het is vooral een tijd waar stelletjes romantische kerstmarken kunnen bezoeken en leuke dingen kunnen doen met elkaar. Eerste kerstdag jouw familie, tweede kerstdag zijn familie. Maar hoe doe je dit eigenlijk als je vrijgezel bent?

zorg dat je niet alleen bent

Je hebt vast en zeker vrienden die ook 'alleen' zijn. Maak er samen een leuke kerst van door lekker samen te gaan tafelen en borrelen. 

Vermijd de Kerst

Boek een stedentripje! Dit kun je natuurlijk alleen doen, maar ook met een vrijgezelle vriendin of vriend. Bezoek bijvoorbeeld een van de kerstmarkten, nationaal óf internationaal. Zo vermijd je alle eventuele pijnlijke momenten tijdens familiebezoekjes.

Versier je huis

Ook al ben je in je eentje, versier je huis. Daar word je namelijk vrolijk van. Koop voor jezelf een cadeau voor onder de kerstboom die je op tweede kerstdag uit mag pakken. Zó krijg ook jij dat warme kerstgevoel.

Maak het niet te groot

Dat je alleen bent met kerst is helemaal niet erg. Maak het dan ook niet heftiger dan het is. Zie het gewoon als een lekker lang weekend waarin je kunt doen wat je wilt. 

Een dagje weg

Ga dingen doen waar je anders geen tijd voor hebt. Denk eraan dat veel dingen met kerst gewoon geopend zijn, maar wel lekker rustig, zoals (indoor) pretparken. 

Jessica Jansen

Door

21 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!